Afbeelding

Oploose Benjamin ruikt aan grote werk

Sport 226 keer gelezen
OPLOO - Met 18 jaar is Oploonaar Pim Plaassen de Benjamin bij de vijfdeklasser Excellent. In zijn eerste seizoen in het keurkorps van trainer Jos van Otterdijk krijgt de verdediger behoorlijk wat speelminuten. “En dat bevalt goed”, laat de jongeling weten.

[image=194819]

“Ik speel meestal verdedigend maar ook ben ik wel linkshalf”, zegt Pim Claassen, die aan de Hoge School in Venlo Megatronica studeert, “het draait goed. We hebben goede spelers waarvan er een aantal regelmatig een doelpunt maken. Bovendien is de sfeer in het team goed.” De Benjamin heeft als doel gesteld een basisplaats in de Oploose verdediging te veroveren. “Ik speelde al een paar keer laatste man en we hielden toen de nul. Dat geeft een kick.” Als team heeft Excellent ook een missie. “We willen een periodetitel veroveren, en dat moet lukken. Ik denk dat we 15 tegengoals incasseren en 11 keer de nul houden”
Zondag kenden Pim Claasen en Excellent weinig moeite met middenmoter Gassel. De Oploose ploeg zegevierde in Gassel met 1-3.

Klassement
In het klassement bezet Excellent een gedeelde tweede plaats samen met Stormvogels (Siebengewald) en het Stevensbeekse SVS. Pim Claasen zijn ploegmaten kregen in acht wedstrijden vijf treffers tegen. Excellent hield al vier keer de nul.
Koploper is het Mookse Eendracht'30. De vijfdeklasser uit district Oost kreeg na acht wedstrijden slechts vier doelpunten tegen. Eendracht hield ook vier keer de nul. Hekkensluiter in het Sluitpostklassement is de Rijkevoortse vijfdeklasser Toxandria dat 30 tegendoelpunten incasseerde. 'Tox' hield nog geen enkele wedstrijd het doel schoon.

Benjamin
In rubriek de Sluitpost van nieuwsblad De Maas Driehoek en Stadskrant Grave wordt van de 37 standaard herenteams van voetbalverenigingen uit het verspreidingsgebied van beide kranten een klassement om de tegendoelpunten bijgehouden. Het team dat in de competitie de minste tegendoelpunten incasseert, wint de Sluitpost trofee. In de rubriek staat dit seizoen de Benjamin uit het eerste elftal in de schijnwerpers. Wie is de Benjamin uit uw favoriet team? Tip de redactie en stuur een e-mail naar .
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant