Afbeelding

Overloon op één na groenste dorp van Nederland

Opmerkelijk 60 keer gelezen
OVERLOON - Overloon is het op één na groenste dorp van Nederland. Het Boxmeerse kerkdorp moest bij de jaarlijkse Entente Florale-verkiezing maar net het Drentse Dwingeloo voor zich dulden. De vakjury beoordeelde Overloon met het rapportcijfer 8,2. Dwingeloo kreeg een 8,3 van de jury. De andere genomineerden in de 'nationale groencompetitie' waren Bourtange en Meerssen.

[image=194468]

Voor deze prestatie kregen burgemeester Karel van Soest en wethouder Erik Ronnes namens Boxmeer hedenmiddag (27 oktober) in Deventer een zilveren oorkonde en bijbehorend bord uitgereikt door Annemarie Jorritsma, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Gemeenten (NVG). Behalve het 'zilver' voor Overloon, ontving de gemeente Boxmeer ook nog een certificaat vanwege de 'Bijzondere waardering voor beheer & onderhoud", waarmee de ook aanwezige Jan van Dinther en zijn groenteam werd beloond.

[image=194469]

"Het college wilde door deelname aan de Entente Florale de gemeente beter op de kaart zetten en meer bekendheid geven aan de rol die Overloon heeft als recreatieve poort van de regio. Wij zijn tevreden met deze knappe uitslag en hopen dat dit verder uitstraalt op de gemeente en onze deelname met een eigen Land van Cuijk-paviljoen aan de Floriade in 2012", aldus een tevreden en trotse Ronnes na afloop.

[image=194470]

Penningmeester Joop Martens vormde samen met vice-voorzitter Trees Vereeecken de afvaardiging van de dorpsraad Overloon. Martens toonde zich 'blij verrast', zeker gezien de kwaliteit van de andere kandidaten. Martens prees ook de inzet van de dorpsbewoners, die mede vorm hadden gegeven aan het groene inrichtingsplan. "Dat de jury Overloon als het op één na groenste dorp van Nederland heeft beoordeeld, mag gerust de boeken in als een topprestatie!"
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant