Afbeelding

Viva400: Cuijkse genomineerd

Opmerkelijk 53 keer gelezen
CUIJK - In stijl van Quote presenteert het damesblad Viva de Viva400, een lijst van de meest succesvolle jonge onderneemsters van het land. Patricia de Ryck (27) is één van die vierhonderd. De in Cuijk woonachtige journaliste is onder andere hoofdredacteur van enkele populaire webblogs. Ze is genomineerd in de categorie 'Creatief'.

[image=194416]

Haar woonkamer is keurig geordend. De stoelen onder de tafel, het tapijt recht en geen stofje te zien. Hoe anders is het op de logeerkamer en zolder van Huize De Ryck in Cuijk: stapels met boeken, tijdschriften en andere prularia vormen het bewijs dat er hard gewerkt wordt om alle in’s en out’s bij te houden. “Het Jongerenblog en Shoppen.blog.nl trekken zo’n 80.000 unieke bezoekers per maand”, vertelt Patricia. “Voor de jongeren is dat een toename van 25 procent sinds ik het heb overgenomen. Streven voor beide blogs is 100.000 hits voor ‘t einde van het jaar.”

Entrepreneur
Patricia is al zes jaar zelfstandig onderneemster. Behalve de blogs schrijft zij op freelance-basis voor enkele publiekstijdschriften en ondernemersbladen. “Als ik niet aan het schrijven ben, dan ben ik wel één van mijn blogs aan het bijwerken. Het updaten van de blogs neemt veel tijd in beslag.” Een schrijver die aandacht wenst op Boeken.blog.nl (40.000 hits per maand) hoeft niet zondermeer te rekenen op een positieve recensie. “De blogs werken ook vrijwel hetzelfde als nieuwssites. Ik bericht onafhankelijk en vanuit een journalistieke insteek. Als een onderwerp wordt aangedragen, ga ik altijd direct op zoek naar een originele invalshoek voor het desbetreffende blog. Ik was bijvoorbeeld het allereerste medium dat wist te melden dat de autobiografie van Steve Jobs (oprichter Apple, red.) eerder verscheen. Door dat soort nieuwtjes neemt het aantal hits in rap tempo toe. Vanaf 1 november beheer ik trouwens ook Meiden.blog.nl. Dat blog ga ik proberen uit het slop te trekken.”

Nominatie
Op www.viva.nl/viva400 kan nog worden gestemd op de beste (jonge) onderneemster van het land. “Veel van mijn concurrentes genieten landelijke en soms zelfs mondiale bekendheid. De winkans is dus minimaal.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant