Afbeelding

Bouwstart Metameer jenaplan Boxmeer

Onderwijs 99 keer gelezen
BOXMEER – Onder een stralend herfstzonnetje werd vrijdag de eerste steen gelegd van de nieuwbouw van Metameer locatie jenaplan Boxmeer. En zo wordt een nieuwe parel toegevoegd aan het onderwijsplein in Boxmeer.

[image=194357]

De eerste steen was in werkelijkheid een kistje, waarin enkele schatten voor de toekomst waren verstopt. Dat gebeurde op de bouwplaats van de nieuwbouw aan de Stationsstraat in Boxmeer.

[image=194383]

John van de Heijden, initiator van de jenaplansector en docent tekenen, legde de eerste steen. Hij werd daarbij geassisteerd door Dirkje Weerepas, de jongste leerling, en Lia van de Weijer, voorzitster van de oudercontactgroep van jenaplan.

[image=194348]

Behalve het bestuur, directie en de oudercontactgroep van jenaplan waren ook het college van burgemeester en wethouders van Boxmeer, hun ambtenaren, de architect en de bij de bouw betrokken bouw- en installatiebedrijven present. De nieuwbouw voor 600 jenaplanleerlingen (vwo, havo, vmbo) wordt naar verwachting in het najaar van 2012 opgeleverd.

[image=194358]

Kunstwerk
De jenaplanleerlingen denken ondertussen hard na over wat zij in ‘hun kistje’ zullen stoppen. Elke klas krijgt een kistje dat onderdeel wordt van een kunstwerk middenin de nieuwe school. In het kistje zit een symbool, een persoonlijk item of een bericht van elke leerling of klas.

[image=194359]

Iedereen die op school komt zal ernaar moeten raden en over heel veel jaren, wanneer de school vervangen moet worden door een nóg mooier gebouw, zullen de nieuwe leerlingen zich verwonderen over de vondst in het hart van de school.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant