Afbeelding

Verstegen maakt schrijversdebuut

Kunst en cultuur 111 keer gelezen
BOXMEER - In het dagelijkse leven is Antoinette Verstegen communicatieadviseur bij de gemeente Boxmeer. Maar per 1 oktober mag de 44-jarige Boxmeerse zich ook auteur noemen. Haar debuutroman ‘Wraak’ ligt sinds vorige week in de boekhandels.

[image=193353]

‘Lucy leidt een teruggetrokken, overzichtelijk leven. Als haar zus in India wordt vermoord, is haar eerste reactie om verder te gaan met haar nu nog grijzere, lege leven. De dood van haar zus brengt haar echter heel andere dingen dan verwacht. Ze ontvangt een geheimzinnige boodschap die suggereert dat ze de moord van haar zus kan oplossen. Ook duikt er een man op, waarop ze verliefd wordt. Tijdens haar speurtocht naar de waarheid blijkt dat veel niet is wat het lijkt’, zo luidt de achterzijde van het boek.

Fictie
De hoofdpersoon (Lucy) in het boek is - zo bezweert Antoinette - een fictief persoon. "Wraak is zeker niet autobiografisch", vertelt de als journaliste opgeleide moeder van een 12-jarige zoon. "Maar er komen wel scènes in voor die een verlengde zijn van mijn eigen ervaringen en de tijd dat ik in het buitenland woonde, zoals in New York. Enkele beschreven details zijn dan ook op waarheid berust." Bovendien, zo voegt ze toe, is 'de hang naar vrijheid' die als een rode draad door het boek loopt, symbolisch voor de manier waarop Verstegen door het leven gaat. "Schrijven is altijd al mijn passie geweest", vervolgt Antoinette, die al langer columns schreef voor de website Vrouwenthrillers.nl. "En met de publicatie van dit boek is voor mij nu een droom uitgekomen."

Boekpresentatie
Het eerste exemplaar reikte Antoinette uit aan haar redacteur Rian. "Zij was niet alleen proeflezer en redacteur, maar ook de grote aanjaagster om door te zetten. Er lag eerder al vier jaar lang een manuscript van een ander boek, maar daar was ik niet tevreden over. 'Wraak' heb ik in twee maanden geschreven. Daarna volgde het redactieproces, waarin Rian een belangrijke rol heeft gespeeld."

De boekpresentatie in Grand Café de Douarière in Boxmeer, op zaterdag 1 oktober, was drukbezocht. "De boekpresentatie laat zich het best omschrijven als een soort huwelijksfeest, maar alleen zonder vent die na afloop mee naar huis ging", grapt Antoinette. "Zowel tijdens de boekpresentatie als in de afgelopen twee weken heb ik enorm veel leuke reacties ontvangen. Niet alleen van familie en vrienden, maar ook van lezers."

Uitgeverij
Voor de publicatie van 'Wraak' richtte Verstegen haar eigen uitgeverij - 't Gebakken Luchtkasteel - op in Duitsland. "Die naam is een vrije interpretatie van mijn hang naar de dingen doen zoals je ze zelf wil. Ik heb altijd moeten knokken om te bereiken wat ik wilde. Met dit boek heb ik een langgekoesterde wens verwezenlijkt."

Haar debuutroman ‘Wraak’ (oplage 700 exemplaren) is te verkrijgen bij Van Dinter Media in Boxmeer, via www.dinternet.nl en tijdens Fair for Women in Riche op 5 en 6 november. Vanaf 17 oktober aanstaande is het boek ook via Bol.com te koop.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant