Afbeelding

Mislukte poging koperdieven

Zakelijk 64 keer gelezen
SAMBEEK – Koperdieven hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een vergeefse poging gedaan tot het stelen van de bliksemafleider tussen twee hoogspanningsmasten bij Sambeek.

[image=193171]

[image=193178]

De dieven hadden de 250 meter lange draad rond 3.00 uur in de nacht losgeknipt, maar zagen deze op de draden van de stroomvoorziening (150.000 Volt) vallen. Hierdoor werd de stroomverbinding beschadigd.

[image=193179]

Na het contact tussen de draden viel de helft van de stroomverbinding richt Gennep uit. “Het netwerk is zo opgebouwd dat de andere helft het dan meteen overneemt. Waarschijnlijk heeft het geen gevolgen gehad voor de stroomvoorziening in de buurt”, aldus een woordvoerder van Tennet.

[image=193177]

Vrijdag heeft een ploeg van de maatschappij de schade opgenomen. Vanaf 16.00 uur is een hoogwerker ter plekke, waardoor monteurs op een hoogte van 30 à 40 meter de schade kunnen herstellen. “Wij gaan er vanuit dat de reparatiewerkzaamheden vandaag of morgen kunnen worden afgerond”, aldus de woordvoerder.
Het traject van de nu beschadigde hoogspanningsverbinding was enkele maanden geleden ook al bezocht door koperdieven. De honderden meters koperdraad van de bliksemafleiders die toen werden ontvreemd zijn nog niet vervangen.

[image=193174]

Het herstel van de beschadigde draad bij Sambeek kost tijd en geld. “Een exact bedrag is niet te noemen, maar het loopt al snel in de duizende euro’s.”
De woordvoerder van Tennet stelt dat de maatschappij onderzoekt – in samenspraak met de politie - op welke manier diefstal kan worden voorkomen. “Wij roepen mensen op die iets verdachts zien, dit direct bij de politie te melden.”










Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant