Afbeelding

Grote animo voor Survivalrun Ottersum

Sport 30 keer gelezen
OTTERSUM – Sport- en Speelstraat De Brink uit Ottersum en 7Hills Survival uit Groesbeek zijn klaar voor de allereerste Survivalrun Experience die op zondag 9 oktober in Ottersum plaatsvindt. Ook blijkt de animo voor het sportieve outdoorevenement groot. “We hebben al honderd inschrijvingen en we willen op naar de honderdvijftig”, zegt Roger Engelberts van stichting Sport- en Speelstraat De Brink.

[image=191557]

De Survivalrun Experience telt 20 hindernissen die verdeeld zijn over een circa 7 kilometer lang traject. Asfaltwegen worden vermeden. Het parcours voert vanaf de start op De Brink naar de uiterwaarden van de Niers in oostelijke richting naar landgoed Roepaen. De deelnemers leggen de terugweg naar de kern Ottersum af via rafts op de Niers. De hindernissen bestaan onder andere uit een stormbaan, Indianenbruggen, horizontale en verticale netten en boogschieten. “Voor de eerste Survivalrun hebben we duizend meter survivaltouw gekocht. Dat gaan we gebruiken voor de hindernissen”, zegt Engelberts. Deelnemers aan de uitputtingsslag ontvangen een uniek t-shirt met de opdruk ‘I survived Survival Run 2011’. Aan de finish ligt een fraaie keramieken medaille klaar. De run is open voor deelnemers van 10 tot 80 jaar.
Aan de eerste Survivalrun Experience werden zo’n 40 vrijwilligers mee. Zij geven uitleg over de hindernissen en houden een oog in het zeil. Het uitzetten van het parcours en de opbouw van de hindernissen gebeurt zaterdag 8 oktober. “Ook dat gebeurt allemaal professioneel en uiteraard zorgvuldig”, zegt Engelberts.

[image=191633]

Aanmelden
Deelnemers aan het evenement komen uit een grote regio. “Niet alleen Ottersummers maar ook mensen uit Heijen en Mook hebben zich inmiddels ingeschreven. Het is nog altijd mogelijk aan te melden. We hanteren geen uiterste inschrijftermijn maar we kunnen niet meer dan 150 deelnemers laten starten. Wie het eerst komt, die het eerst maalt”, besluit Engelberts.
Inschrijven kan via
http://www.sportenspeelstraatdebrink.nl

[image=193114]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant