Afbeelding

Einde aan drogisterij-dynastie

Zakelijk 151 keer gelezen
VIERLINGSBEEK - Na meer dan 135 jaar komt er op maandag 31 oktober een einde aan de historie van drogisterij Creemers in Vierlingsbeek.

Officieel werd drogisterij Creemers in 1897 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, maar de geschiedenis voert verder terug. Al in 1875 is er een vermelding van een winkel van Martinus Creemers. “De tijden dat de drogist de zalfjes nog zelf maakte”, aldus Johnny Creemers. Hij en zijn vrouw Anneke namen de drogisterij, die al vijf generaties in handen is van de familie, in 1970 over. “Eerst nog puur als drogisterij, maar meer en meer breidden wij het assortiment uit met artikelen van zaken die in Vierlingsbeek verdwenen. Dus van shampoo tot speelgoed en en baby-artikelen, maar ook het postkantoor werd hier gevestigd”, blikt Johnny terug.

Afscheid
“In de jaren zestig had Vierlingsbeek dertig winkels, nu zijn ze op de vingers van een hand te tellen.” De drogisterij is een van de laatste zaken in het dorp die verdwijnen. “Mensen begrijpen het niet, want er is altijd volk in de winkel, maar er komen te weinig klanten, op een gegeven moment houdt het dan op. Je kunt als kleine zelfstandige niet meer op tegen de grote ketens.”
Anneke en haar team medewerksters nemen met pijn in het hart afscheid. “De sociale contacten hebben altijd voorop gestaan, het is meer dan een doosje paracetamol verkopen. De vakkennis en de prettige bediening staan zeer hoog in het vaandel”, zegt Johnny.

[image=192991]

Drogisterij Creemers, aan de Spoorstraat 22, sluit op maandag 31 oktober definitief de deuren. De uitverkoop begint op maandag 10 oktober.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant