Afbeelding

‘Superblije’ Carlijn nieuwe Miss Maas Driehoek

Kunst en cultuur 319 keer gelezen
OTTERSUM – “Echt, ik ben super blij. Dit is fantastisch”, het zijn alleen maar superlatieven die de aan alle kanten stralende Carljn Schraven uit Mill kort na haar verkiezing tot Miss Maas Driehoek 2011 kan uitbrengen.

In de finale van de Miss-verkiezing, zaterdagavond in de sfeervolle entourage van de kapel van Roepaen in Ottersum, wist de 19-jarige Carlijn, die de opleiding SPH doet, zowel de jury als het enthousiaste publiek het meest te overtuigen. Ze liet Lisa (2e), Sanne (3e) en Eef (4e) achter zich. De overige negen in Roepaen aangetreden finalisten werden ex-aequo vijfde.

[image=192697]

Catwalk
De dertien bevallige missen, die zich in de totale styling van hun mooiste zijde lieten zien, mochten natuurlijk op de catwalk. Eerst een-voor-een, laten nog in een showdown na elkaar, steeds begeleid door een opzwepend ritme uit de boxen. Ze mochten ook een kort verhaal doen, in de microfoon van de soepeltjes presenterende Mendy Smits. Geen onbekende natuurlijk, want zij is een topper onder de Nederlandse modellen en de actuele Frau Antje. ”Ik spreek uit ervaring, het is heel spannend voor de meiden. Laten we ze onwijs steunen”, zei ze vooraf. Mendy omschreef het niveau van de deelnemers als “heel hoog”.

[image=192698]

Professioneel
Ruim tweehonderd bezoekers, waar onder veel aanhang van de dertien missen, zagen de in een lange roze jurk gestoken Carlijn Schraven met veel tromgeroffel en een davende applaus beloond worden. De goedlachse Millse had zich volgens de jury vanaf de fotoshoot bij Foto Ingrid tot de laatste stap op de catwalk professioneel opgesteld. “Ik zou best graag een jaartje Miss Maas Driehoek willen zijn", was haar gevatte slotzet richting de jury.
Haar beloning was naast een groot fotoportret, een goody bag, een fraaie fauteuil en natuurlijk de reis voor twee personen naar New York, die haar werd aangeboden door sponsor en jurylid Jan Berkvens. “Ik ben nog nooit in Amerika geweest. In New York ga ik natuurlijk shoppen en ik wil het Vrijheidsbeeld zien”, zei de winnares die haar vriend Jan graag meeneemt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant