4G-4H: Bulldozer DAW dendert door

Voetbal 114 keer gelezen
MILL – In Schaijk heeft DAW het licht gezien. De club van Henri van Wanrooij won zijn vierde partij achtereen. Uit bij Juliana Mill werd het een 0-5 zege. De doelpunten kwamen van twee maal Tom Knipping en Brian Peters. Voor de bezoekers wist Jamel El Boazzati het net te vinden. Na rust brachten Bas van der Ven en Tom den Ouden de 1-5 eindstand op het scorebord.

MVC - Venhorst
Trainer Marc van de Ven moest in De Mortel genoegen nemen met één mager puntje. Daar was de Veghelaar verre van tevreden mee. De mogelijkheden op winst waren overduidelijk aanwezig in het Gemertse kerkdorp. Tom Leenders bepaalde in de 42e minuut de ruststand op 0-1. In de tweede helft gingen de zuurstofflessen snel op nul bij de gastheren, maar Tom van den Boogaard, Dirk Bevers en Paul van Lankveld wisten 100 procent kansen voor Venhorst niet te cashen. In plaats van afstand nemen van MVC en uit te lopen naar een riante voorsprong, was het zoals de oude voetbalwet zegt: ‘als je zelf niet scoort doet de tegenstander het wel.’ In dit geval was het Erik van den. Nieuwenhuijzen die namens MVC, Venhorst met een dikke kater naar huis stuurde: 1-1

Olympia'18 verlost van 'nul'
Olympia’18 is eindelijk verlost van de hatelijke nul. Tegen het Bergense Montagnards scoorde de Boxmeerse vierdeklasser voor het eerst en veroverde het eerste competitiepunt. Door de remise verliet Olympia de laatste plaats. Het sterk gestarte Olympia’18 opende in eigen huis na ruim een kwartier de score via Douwe Zwaan die twee Bergense verdedigers en keeper Bas van der Wouw het nakijken gaf. Door nervositeit, desorganisatie en geklungel achterin gaf de Boxmeerse ploeg de voorsprong voor de pauze simpel uit handen. Montagnards profiteerde bekwaam dankzij spits Dick Kleeven (1-1) en middenvelder Rob Roosenboom (2-1).
Het pleit voor Olympia’18 dat het na de rust goed terugkwam en steeds sterker de Bergense ploeg op eigen helft terugdrong. De gelijkmaker viel een kwartier voor tijd door een prima boogschot van aanvoerder Nicky van der Wijst: 2-2. Er had wellicht nog een derde treffer kunnen vallen maar de scherpte aan Boxmeerse zijde ontbrak terwijl Montagnards-keeper Bas van der Wouw regelmatig in de weg stond.

SES - Handel
SES won eveneens ruim van laagvlieger Handel. De ruststand in Langenboom was 1-0 door een fraaie treffer van Gijs Bens. Van Schaijk, Cuppen en Van Katwijk bepaalden na rust de 4-0 eindstand.

ASV - FC Schadewijk
Ruud Fleskens blijft het prima doen bij zijn club FC Schadewijk. De Ossenaren zijn koploper en blinken terecht van trots. In Aarle Rixtel werd het tegen ASV’33 een mooie 2-4: zege. De 0-1 kwam na een mooie steekbal van Wesley Groenendijk. Sven Danen rondde af 0-1. Na rust waren het Wesley Groenendijk en Roy Brands die voor de comfortabele 0-3 verantwoordelijk waren. Het leek nog even spannend te worden toen ASV’33 terug kwam naar 2-3. Het was echter Michael Groenendijk die dankbaar gebruik maakte van de steeds maar groter wordende ruimtes en voor de definitieve 2-4 eindstand zorg droeg.

Vorstenbossche Boys - Mariahout
Bij Vorstenbossche Boys zit de klad er goed in. Na het verlies vorige week bij Avesteyn ging de ploeg op de eigen Bergakkers met 1-2 onderuit tegen Mariahout. Ronald Bijl bracht zijn team na elf minuten nog wel op een 1-0 voorsprong, maar in de 35e was het weer gelijk. Freddy Vermeulen was namens de bezoeker het slimst nadat de Vorstenbossche doelman de bal niet onder controle kreeg: 1-1. Na rust werd de partij er niet fraaier op. Vele onnodige blessure behandelingen en een serie kaarten waren niet bevorderlijk voor het kijkspel. Lang leek de wedstrijd op een gelijkspel uit te draaien, echter diep in blessuretijd stalen de bezoekers alsnog de drie volle punten. Een gelukkige zege die de krachtsverhouding onrecht aandeed, maar daar hoor je in Mariahout niemand over klagen.

Boskant - Cito 1-2
Cito boekte een knappe 1-2 zege in Boskant. De Ossenaren gingen met drie punten aan de haal. Rob Konings was weer eens belangrijk voor Cito. Beide Osse doelpunten kwam van zijn voet. EVVC deed wat er van de ploeg uit Vinkel werd verwacht; winnen bij NLC’03. De ploeg uit Lith is nog zonder punten en lijkt (al is het nog vroeg) regelrecht op de weg terug naar de vijfde klasse.

Nijnsel - Avesteyn
Avesteyn behaalde bij hekkensluiter Nijnsel een benauwde 0-1 zege. Behalve in het eerste kwartier liep Avesteyn vaak achter de feiten aan en men moest lijdzaam toezien dat er te veel balverlies was. De strijd werd voornamelijk op het middenveld uitgevochten en dat is juist het terrein waar Avesteyn kwetsbaar was. Het potige Nijnsel liet geen moment de indruk dat het onderaan stond. Doelman Hein van den Heuvel ontpopte zich in deze fase tot een ware held. Mede door zijn optreden hield hij de ploeg van trainer Dennis Janssen in de race. Rob Kuijpers bracht de zege alsnog naar Dinther. De Avesteijner krulde de bal fraai in het Nijnselse doel: 0-1