Afbeelding

JVC Cuijk geeft weer blijk van volwassenheid

Voetbal 15 keer gelezen
CUIJK - JVC Cuijk speelde woensdagavond nog een zwaar duel voor de KNVB Beker tegen Heracles (0-1) maar was nu weer zo goed bij de les dat WKE met 2-1 werd geklopt. De Cuijkenaren geven telkens weer blijk van een enorme groei. Op fysiek, taktisch, technisch maar ook mentaal gebied. De derde plaats in de Topklasse vormt de tussentijdse beloning.

JVC imponeerde tegen eredivisionist Heracles. Pech en een uitblinkende doelman Pasveer stonden Cuijks succes in de weg. Wat restte waren de complimenten van de 2.200 toeschouwers die hadden genoten van hun jongens. Meestal is de eerstvolgende wedstrijd dan een enorm zware bevalling. Des te opmerkelijker dat JVC toch weer wist te winnen. Trainer Jan van Deinsen had gewoon voor dezelfde opstelling gekozen en zag dat zijn team meer balbezit koesterde maar wel moest oppassen voor Emmense counters. WKE staat overigens voor Woonwagen Kamp Emmen. JVC-doelman Bart Tinus moest een paar keer handelend optreden nadat de bezoekers snel hadden omgeschakeld. Na zeventien minuten kwam JVC op voorsprong. En hoe! Wesley Meeuwsen bediende de lopende Dennis Schouten die vanuit de lucht knap aannam en vervolgens met een fraai wippertje met links in één beweging wist te scoren: 1-0. Echt een wereldgoal.

[image=191863][image=191862]

Vrije trap Hofmeijer
Ondanks deze steun in de rug bleef WKE in de wedstrijd. JVC koesterde wel balbezit maar echt doordrukken zat er niet in. Pas een kwartier voor tijd viel de beslissing. Na een overtreding op de naar de spits gedirrigeerde Dennis Schouten, Meeuwsen was inmiddels gewisseld voor Paymans, legde de scheidsrechter de bal net buiten de zestien meter terwijl iedereen dacht aan een strafschop. Voordat de Cuijkenaren echt boos konden worden meldde Randy Hofmeijer zich voor dit klusje om vervolgens knap in de verre hoek te scoren: 2-0. WKE ging één op één spelen, schoof een centrale verdediger door, maar kon pas in de blessuretijd tegenscoren: 2-1. De overwinning was dus binnen voor JVC dat bezig is aan een zeer knappe seizoensstart.

JVC CUIJK: Tinus, Van Mourik, D. van Raaij, Zegers, Van Zanten, Hofmeijer, Assaouiki, Schouten, El Allachi (78. Akankan), Meeuwsen (64. Paymans), Koen (71. Juncqueira)

Uitslagen Topklasse

JVC Cuijk - WKE 2-1
Quick'20 - Achilles'29 0-3
Hollandia - HSC'21 0-1
HBS - Hilversum 3-1
De Treffers - UNA 2-2
AFC - Argon 3-2
EVV - VVSB 2-1
Lienden - Haaglandia 2-2

[image=191900]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant