Afbeelding

Saturnusvrouwen starten met winst

Sport 20 keer gelezen
OEFFELT – Coach Peter Barenbrug is voortvarend van start gegaan bij zijn nieuwe club. In Oeffelt zag hij zijn gerenoveerd team met 1-3 winnen bij het altijd taaie Argos.

[image=126896]

Geniale zet
Zonder Daphne Sgroot die langzaam herstelt van een hardnekkige blessure, bleek de brede selectie van Barenbrug geen overbodige luxe. Maartje van der Heijden is wel genezen, maar mist nog het nodige wedstrijdritme. Bovendien staat er nog een geplande vakantie op het programma, wellicht een reden voor Barenbrug om op dit moment voor anderen te kiezen. De eerste set dreigde in Oeffeltse handen de komen. Bij een 24-21 achterstand echter, bracht de Udense coach Rosan van der Velden voor Marthe van den Elzen. Een geniale zet van de Eindhovenaar bleek later, want Argos raakte van de kook en moest de set knarsetandend met 24-26 aan de Udensen laten.

De Bonus
De tweede set, met een debuut voor Anne Heesakkers, ging met een laatste rake klap van Veerle van den Heuvel in de Udense tassen (21-25) De derde set leverde al gelijk een 0-4 voorsprong op. Bijtertje Argos kwam echter terug naar 4-4, maar werd uiteindelijk ruim met 17-25 binnengehaald. De altijd lastige vierde set ging lang gelijk op tot 24-24. De bonus werd echter niet gehaald. Vier punten is een fantastisch begin moet ook coach Peter Barenbrug hebben gedacht. Komende zaterdag spelen zijn meiden thuis tegen het Sambeekse Avance dat met 2-3 verloor van Terraveen.

Uitslagen:
Luctor DS 1 - SOMAS/Activia DS 3 3-1
VCE/PSV DS 1 - Bravo'99 DS 1 4-0
Achilles DS 1 - VVC Best DS 1 3-1
Avance DS 1 - Terraveen/Forzato DS 1 2-3
Argos DS 1 - Saturnus/Hendriks Coppelmans DS 1 1-3
Spirit DS 1 - Particolare/DS DS 1 1-3
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant