Afbeelding

Expositie 'Weefsels in de ruimte' in Boxmeer

Kunst en cultuur 41 keer gelezen
BOXMEER - In de Weijerkapel wordt vanavond (vrijdag 23 september) de expositie 'Weefsels in de ruimte' van Rita Kok-Roukema feestelijk geopend door Gerard van Zanen. De opening wordt sfeervol bijgezet door een optreden van van de Shusaku met zijn 'Butterfly Dance'. Bij de optredens van de Shusako zijn verbroedering, vrede en discussie over wat men hoopt en waarvan men droomt belangrijke onderwerpen. In uiterste concentratie, bijna als een levend beeld, voert hij zijn dansen uit.

[image=191666]

En daarmee vormt deze opening een passende entree tot de expositie van de vaak door een ijle, transparante structuur gekenmerkte weefwerken van Rita Kok-Roukema. De schaduwwerking op de muur achter de kunstwerken draagt daarbij in belangrijke mate bij aan de totale beeldwerking van de composities. Die kan worden omschreven als een fijnzinnig, poëtisch samenspel van draden, licht en ruimte. Een samenspel dat varieert met de lichtinval en ertoe uitnodigt de werken op een stille, contemplatieve wijze op je in te laten werken.

Tot dinsdag 1 november is het werk op maandag en vrijdag van 14.30 tot 20.00 uur, en op dinsdag tot en met donderdag van 14.30 tot 17.30 uur, te zien in de kapel van de Weijer, de Raetsingel 1 in Boxmeer. Op zaterdag en zondag is de kapel gesloten.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant