Afbeelding

Tweetalige leerlingen Metameer naar basisscholen

Onderwijs 53 keer gelezen
STEVENSBEEK / BOXMEER - Do you speak English? Die vraag stellen leerlingen van het tweetalig onderwijs van Metameer aan groep 8 leerlingen van hun oude basisschool. Vrijdag 23 september gaan tweede- en derdejaars tto-leerlingen daar een les Engels geven. Het is de Europese Dag van de Talen, georganiseerd door het Europees Platform.

Voor de tweetalige havo/vwo-leerlingen uit Stevensbeek en locatie jenaplan Boxmeer is het motiverend om te ontdekken hoe goed ze zich al in een vreemde taal kunnen redden.
Ook voor de basisschoolkinderen is het een unieke ervaring om les te krijgen van deze jonge lesgevers. “We zijn zelf verantwoordelijk voor de uitvoering. De lessen bereiden we wel samen met onze mentoren en tto-docenten voor. Ik vind het best spannend, maar heb er ook veel zin in!”, zegt een tto-leerling.

[image=190878]

De inhoud van de lessen heeft veelal een internationaal karakter. Voor deze lessen wordt onder meer gebruik gemaakt van het boekje met talentips. Een goede beheersing van talen wordt steeds belangrijker. Mensen worden steeds mobieler, waardoor de taalgrenzen in Europa verdwijnen.
Het Europees Platform coördineert in Nederland de Europese Dag van de Talen. Zij houdt zich bezig met de internationalisering van het onderwijs. De Europese Dag van de Talen is tot stand gekomen op initiatief van de Raad van Europa en wordt ondersteund door het Ministerie van OCW.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant