Afbeelding

Feestje bij oplevering Gennepse huizen

Wonen 99 keer gelezen
GENNEP – De officiële oplevering van 27 nieuwe huurwoningen in de jaren ’30 stijl in de Gennepse Roggestraat en omgeving was donderdagmiddag reden voor een feestje. Bij die gelegenheid werd een enorme champagnefles ontkurkt en klinken even later de glazen.

[image=190839]

Wooncorporatie Mooiland Maasland realiseerde in de hoek die op een steenworp afstand van het Pagepark ligt. Het fraaie ontwerp kwam van architectenbureau Olieslagers uit Bergen. Bouwbedrijf van Herpen uit Heesch bouwde in het project de tweeduizendste woning (sinds 1968) voor Mooiland Maasland, en schonk de nieuwe bewoners de buxusheg in de voortuinen.

[image=190840]

Directeur Mirjam Krähwinkel van Mooiland Maasland sprak van een knappe prestatie in economisch moeilijke tijden. De Gennepse wethouder Harrie van den Bogaert was lovend over de woningen. “Duurzaam en levensbestendig wonen gaan hier hand in hand in woningen in een fraaie stijl.” Bij het ontwerp werd gekozen voor een stijl van de jaren ’30. “Die stijl knipoogt naar de woningen hier aan de overkant van de Brabantweg, in het Pagepark”, aldus architect Stan Olieslagers, wiens vader opgroeide in de Gennepse Hei.

De 27 nieuwe huizen, waarvan 25 nultreden- en 2 eengezinswoningen, werden afgelopen anderhalf jaar gerealiseerd op de plaats waar tot aan 2009 26 verouderde eengezinswoningen stonden. In zes van de nieuwe woningen keerden oorspronkelijke bewoners uit de buurt terug.

[image=190841]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant