Afbeelding

Achmed El Allachi: 'Ik zit lekker in mijn vel'

Voetbal 379 keer gelezen
CUIJK - Voor de echte liefhebbers onder de voetbalfans springt een voetballer als Achmed El Allachi direct in het oog. Zijn balaannames, versnellingen en soepele passeerbewegingen blijven een traktatie om waar te nemen. Ondertussen is de 'Marokkaanse Bosschenaar' alweer 31 jaar oud maar bij JVC Cuijk wordt hij nog elk jaar beter. Ook in deze nog verse voetbaljaargang heeft hij alweer laten zien nog steeds te kunnen groeien.

Door: Willy Rooyakkers

[image=190757]

Zoals de meeste technisch goed onderlegde aanvallers, pingeldozen van huis uit, is ook Achmed El Allachi een gevoelsmens. Heeft hij een goed gevoel dan presteert hij automatisch beter. El Allachi: "Bij JVC word ik enorm gerespecteerd. Ik zit hier erg lekker in mijn vel en dat werkt gevoelsmatig dusdanig door dat ik dan ook beter ga presteren. Met Jan van Deinsen hebben we ook een trainer die tegen mij zegt dat ik gewoon mijn acties moet maken. Tegelijkertijd ben ik zelf ouder worden en doseer ik mijn krachten beter. Ik weet nu zelf ook dat het soms beter is om een bal eruit te halen dan weer die actie aan te gaan tegen drie tegenstanders. Overigens ben ik wel een persoon die toch al niet snel aan zichzelf twijfelt, ik weet wat ik kan." Hoe dan ook is El Allachi een speler die als één der eersten door Van Deinsen op het bord wordt gezet als het de basisopstelling aangaat. Zijn rendement is omhoog gegaan, hij lijkt betere beslissingen te nemen als hij in bepaalde posities komt. "Ik ben altijd een speler geweest die vaak in scoringspositie kwam. Alleen scoorde ik te weinig. Het zit ook in mijn aard om net zo lief een bal af te geven dan zelf te scoren."

Ballen op tijd
Voor een speler als El Allachi is het belangrijk dat hij de ballen op tijd krijgt. Een seconde te laat en hij kan weer gedekt staan. "Precies! De juiste ballen krijgen, daar gaat het om. Ik moet zeggen dat dit bij JVC steeds beter gaat." Wat dat betreft is de komst van Abdes Assaouiki van waarde voor de kleine technicus. De Tilburger kan kort op de aanval spelen en heeft veel voetballend vermogen en dus ook de kwaliteiten om combinaties aan te gaan met El Allachi. De middenvelder is echter nog niet voor honderd procent fit, al zit er dat wel aan te komen. El Allachi: "Ik rij meestal samen met Abdes en je ziet dat hij steeds sneller en fitter wordt. Dat heb ik hem ook gezegd. Die jongen kan fantastisch voetballen. Natuurlijk heeft hij ook last gehad van de Ramadan, dat is toch zwaar. Zelf doe ik niet mee aan de Ramadan omdat ik wat maagproblemen heb, dan mag je volgens ons geloof er vanaf zien. Wél moet je dan iets anders terug doen voor minder bedeelden om je heen. Ik heb daarom iemand in Marokko geholpen die geld nodig had voor een operatie. Ik ken die persoon niet eens maar dat doe je dan om te helpen."

Niet ingegaan op FC Lienden
Ook andere clubs was het vorig jaar al opgevallen dat El Allachi bezig was aan een uitstekend seizoen. FC Lienden probeerde hem daarom in te lijven voor dit jaar. "Ze hebben me bijna gesmeekt om te komen maar ik heb het bij JVC zo goed naar mijn zin dat ik ook niet voor meer geld wilde verkassen. Dat vind ik niet zo belangrijk. Ik voel me fijn hier in Cuijk." El Allachi is een geboren en getogen Bosschenaar maar speelde in de jeugd van PSV en NAC voordat hij via een jaar JVC liefst vijf seizoenen bij Schijndel belandde. "Daar had ik het ook goed naar mijn zin op zich alleen had je daar ook te maken met een bepaalde druk die ik als minder positief beleefde. Maar ik kijk toch met plezier terug op vooral twee kampioenschappen." Met JVC wil hij dit jaar voor een plek bij de eerste vijf in de Topklasse gaan. "Ik denk dat we daar de kwaliteiten voor hebben. Zondag spelen we bij VVSB, ik ga uit van drie punten al is elke tegenstander in deze klasse een lastige."

Programma Topklasse

Zaterdag 17.9, 19.00 uur:
Hollandia - Quick '20

Zondag 18.9, 14.00 uur:
VVSB - JVC Cuijk
Argon - EVV
WKE - AFC
Haaglandia - HBS

Zondag 18.9, 14.30 uur:
UNA/Brinvast - FC Hilversum
Achilles '29 - De Treffers
HSC '21 - FC Lienden

[image=190382]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant