Afbeelding

Onderzoek naar fietsbrug Katwijk-Mook

Verkeer en vervoer 57 keer gelezen
MOOK/CUIJK - De gemeenten Cuijk, Heumen en Mook en Middelaar zijn in samenwerking met Knooppunt Arnhem-Nijmegen een nieuw onderzoek begonnen naar de haalbaarheid van een fietsbrug tussen Mook en Katwijk. Deze brug moet naast de huidige spoorbrug over de Maas komen.

[image=190712]

In het verleden is vaker sprake geweest van de bouw van een fietsbrug, maar vanwege uiteenlopende redenen is dit nooit van de grond gekomen. In het kader van de bereikbaarheid van Nijmegen wordt nu opnieuw onderzoek gedaan naar deze brug. "Uiteraard moet het financieel haalbaar zijn, maar als gemeente Cuijk staan wij niet onwelwillend tegenover de bouw van een fietsbrug", aldus wethouder Gerard Stoffels (Verkeer en vervoer).

Een fietsbrug naast de spoorbrug in Mook maakt al langer deel uit van de Strategische Regiovisie, waarin afspraken over een samenwerking tussen Bergen, Gennep en Mook en Middelaar staan omschreven.

Fietsers vanuit de gemeente Cuijk naar Nijmegen moeten nu via het pontje naar Mook-Middelaar of via Heumen, over de fietsbrug naast de A73. Een fietsbrug die Katwijk met Mook verbindt, betekent een behoorlijke inkorting van deze route.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant