6E: Eerste zege voor VIOS'38

Voetbal 46 keer gelezen
BEUGEN - VIOS'38 heeft zich goed hersteld van de nederlaag bij Fiducia op de openingsdag van het nieuwe seizoen. De jonge Beugenaren kenden op het eigen sportpark weinig moeite met BVV'27. Op basis van een overtuigende tweede helft boekte VIOS een meer dan terechte 5-1 overwinning.

Bij rust was het nog allerminst zeker dat VIOS'38 haar eerste driepunter van het seizoen kon gaan bijschrijven. Al na vijf minuten keek de thuisploeg tegen een 0-1 achterstand aan door een doelpunt van Lou van Kempen en ook in het restant van de eerste helft deed BVV weinig onder voor VIOS, dat tien minuten voor rust toch langszij kwam. Aanvoerder Kai Boumans kopte een corner achter doelman Linkens.

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer richting het Blitterswijckse doel. Dat uitte zich al snel in een voorsprong voor de ploeg van trainer Gerard Wijers. Michel Schaminee noteerde de 2-1 en via een eigen doelpunt van Tom Thiesen werd de voorsprong nog voor het uur uitgebreid. Walter Kuijpers en Kai Boumans, in de slotfase, maakten de vijf compleet.