6E: SC Sint Hubert is laat op schot

Sport 43 keer gelezen
SINT HUBERT - Zesdeklasser SC Sint Hubert blijkt in de openingsfase van de competitie goed op schot. Nadat vorige week het Blitterswijckse BVV’27 met 6-0 werd opgerold was de ploeg van trainer Fred Seeger Sambeek met 6-1 de baas.

Het zag er vroeg in de wedstrijd niet naar uit dat opnieuw een half dozijn Sint Hubertse doelpunten geproduceerd zou gaan worden. Weliswaar stond spirt Jurgen Pennings al in de vierde minuut vrij voor Sambeek keeper Tim Artz maar hij schoot naast. De gasten uit Sambeek, die door een voetbalvrije zondag pas in Sint Hubert de competitiestart beleefden, werden in de veertiende minuut gevaarlijk maar via Roel Verberkt strandde op de Sint Hubertse keeper Erik Verbruggen. Twee minuten later bracht Pieter Litjens SC Sint Hubert aan de leiding. In een spannend duel kwam het dappere Sambeek via Alain Schols langszij: 1-1.

Doelpuntenmachine
Na de pauze kwam SC Sint Hubert fel uit de startblokken. Het duurde echter tot de 58e minuut voordat Pieter Litjens op aangeven van Jurgen Pennings de thuisclub op 2-1 schoot. De ban was nu gebroken. In tijdsbestek van twaalf minuten liep de ploeg van trainer Seeger uit naar 5-1. Tom van de Ven trof in de 61e minuut van ver doel. Na een fraaie combinatie met Coen Albers maakte Jurgen Pennings er 4-1 van. Pieter Litjens (70e minuut) en Jurgen Pennings (75e minuut) schoten het halve dozijn vol.