5G: VCA op valreep naast Excellent

Voetbal 61 keer gelezen
SINT AGATHA - VCA heeft op de valreep een punt overgehouden aan de ontmoeting met koploper Excellent. Danny Broekmans tekende vlak voor het einde voor de niet meer verwachte gelijkmaker: 2-2.

Vooral de gasten uit Oploo zullen met een ontevreden gevoel terugkijken op het duel in Sint Agatha. Voor rust domineerde Excellent en kreeg het zeker vier doelrijpe kansen. Toch was het VCA dat de thee opzocht met een voorsprong. De van JVC overgekomen Maarten Hendriks schoof de 1-0 binnen uit een voorzet van Tom Evers. Niet veel later kopte Hendriks een scherpe vrije trap op de lat.

In de tweede helft ging Excellent op zoek naar de gelijkmaker. Nadat het zelf twee goede kansen had gemist, kreeg het hulp van Dirk Melief. De VCA-verdediger schatte een lange bal verkeerd in en kopte de bal achter doelman Mark Scheffler.

Diezelfde Scheffler eiste tien minuten voor tijd een negatieve hoofdrol voor zich op door Loid Schellekens tegen de grond te werken. Schellekens nam de penalty zelf en schoot beheerst de 1-2 tegen de touwen. Bart van Duijnhoven liet vervolgens een grote kans op 1-3 liggen. Die misser, een 1-op-1 met Scheffler, kwam Excellent duur te staan, want vlak voor tijd kreeg Danny Broekmans de bal voor zijn voeten. Die twijfelde niet en schoot snoeihard de 2-2 op het bord.