SES wint sensationele derby

Sport 27 keer gelezen
LANGENBOOM - De kersverse vierderklassers SES Langenboom en Juliana Mill hebben de ruim 500 toeschouwers die bij de gemeentelijke derby aanwezig waren een sensationele wedstrijd geboden. Op sportpark de Kogelberg stuurde gastheer en promovendus de buurman met een 2-1 nederlaag naar huis.

[image=189874]

In de eerste twintig minuten van de wedstrijd was SES heer en meester, maar verzuimde om afstand te nemen. Daarna raakte de thuisclub even het spoor bijster en kwam Juliana beter in de wedstrijd. De gasten (vorig seizoen nog derdeklasser) namen in de 37e minuut de leiding via Dennis selten die keeper Gerben van Katwijk passeerde. SES had drie minuten later langszij moeten komen, maar Peter Janssen miste van dichtbij. De wedstrijd kantelde op slag van rust. Juliana-doelman Stefan Aben tackelde de doorgebroken Jilt van Schayik en mocht met rood de kleedkamers opzoeken. SES profiteerde direct na rust van de nummerieke meerderheid. Hans Vervoort lanceerde met een diepe bal Gijs Bens, die met een schuiver invaller doelman Cristian Toonen kansloos liet: 1-1.

[image=189873]

SES bleef de betere ploeg, maar de tien van Juliana waren zeker niet ongevaarlijk. De beslissende treffer viel in de 70e minuut. Jilt van Schayik werd binnen de lijnen neergelegd, Roy Selten kreeg zijn tweede gele kaart en kon vertrekken en scheidsrechter Straatman kende thuisclub SES een strafschop toe. Gijs Bens schoot SES vanaf de stip op 2-1. De negen spelers van Juliana waren nog bijna langszij gekomen. Een knalharde vrije trap van Jamel El Bouazatti knalde via de binnenkant van de paal uit het SES doel.