Afbeelding

2H: Heeswijk begint met volwassen winst

Voetbal 98 keer gelezen
VENLO / OTTERSUM - Promovendus Heeswijk is het nieuwe seizoen in de 2e Klasse H begonnen met een fraaie 1-4 zege bij Venlosche Boys. Turgay Arslan scoorde twee keer terwijl Mark Dobbelsteen en Rob Tips het kwartet volmaakten. Festilent verloor met 2-1 van Achates.

[image=189850]

Heeswijk-trainer Ton Beerens was na afloop tevreden over de manier van voetballen van zijn team. Beerens: "Ze hebben gespeeld zoals ik het graag zie. Met een verzorgde opbouw van achteruit en op de juiste momenten de goede volwassenheid getoond." Het is knap dat promovendus Heeswijk meteen de allereerste uitwedstrijd weet te winnen. En nog verdiend ook. Na een half uur spelen was het Turgay Arslan, overgekomen van Blauw Geel 4, die met een individuele actie de 0-1 wist te maken. Na weggedraaid te zijn speelde hij vol beheersing ook nog de keeper uit. Vlak na de pauze profiteerde dezelfde Arslan van goed voorbereidend werk van Sleddens: 0-2. De gastheren drongen daarop wat aan en konden koppend 1-2 maken. In de slotfase, na een paar wissels van Beerens, hervond Heeswijk zich en was het Mark Dobbelsteen (middels een fraaie actie waarbij hij met links de verre hoek vond) die 1-3 maakte en Rob Tips in de slotminuut 1-4. Beerens: "We zijn goed gestart. Venlosche Boys werd vorig seizoen vierde, we zullen straks zien wat deze zege waard is."

[image=190055]

Festilent onderuit
In Ottersum begon Festilent zwak aan de wedstrijd bij Achates. Trainer Lucien Roeffen: "We hadden te weinig diepte in ons spel. Vandaar dat ik na een half uur al gedwongen was om Koen van Bakel te wisselen voor Jasper van de Berg." Achates kwam wel met 1-0 voor maar nadat invaller Van de Berg de 1-1 aantekende uit een scrimmage had Festilent de wedstrijd nadrukkelijk in handen. Roeffen: "Daan Koenen had toen 1-2 moeten maken toen hij alleen doorkwam. Helaas ging dat feest niet door en raakten we later ondermeer door conditiegebrek in de problemen. In de slotfase kon Achates nog wat verse krachten brengen voor extra power en zakten we door het ijs." Zeven minuten voor tijd beoordeelde keeper Roy van Griensven een hoge bal verkeerd en kon vervolgens door een Ottersumse speler worden gescoord: 2-1. Roeffen: "Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven."

Uitslagen 2e Klasse H:
Venlosche Boys - Heeswijk 1 - 4
SVC 2000 - Veritas 0 - 1
Margriet - Wilhelmina'08 1 - 3
Volharding - SSS'18 2 - 1
Wittenhorst - Helden 3 - 0
Mierlo-Hout - Blerick 3 - 1
RKOSV Achates - Festilent 2 - 1
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant