Afbeelding

RaafFESTein nieuw festival in Ravenstein

Muziek 57 keer gelezen
RAVENSTEIN – Een nieuw muziekfestival krijgt vorm in het vestingstadje Ravenstein; RaafFESTein. Op zaterdag 1 oktober zijn er optredens van vijf bands in gemeenschapshuis Vidi Reo. Met een gevarieerd muziekaanbod wil de organisatie een breed publiek aanspreken. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

RaafFESTein is een festival voor een brede doelgroep uit Ravenstein en de omliggende kernen. Het programma op 1 oktober is dan ook veelzijdig en afgestemd op diverse leeftijden. Buiten bij de entree wordt het publiek vroeg in de avond verwelkomd door Heavy Hoempa, een verrassende formatie van zeven blazers en een drummer. De eerste helft van de avond wordt begeleid door twee duo’s die elkaar afwisselen. Popduo Anne & Niels brengt zowel kleine gevoelige liedjes als swingende feel good songs. De twee sterke vocalen Dos Paulos dagen het publiek uit tot verzoekjes wat gegarandeerd leidt tot een gezellig meezing-festijn. Later op de avond is er ruimte voor stevige rockmuziek. The Hot Studs kennen alle klassiekers van de jaren '60 en '70. Rockband Underduck, met voorman Arjan Schotman afkomstig uit Ravenstein, sluit de avond af.

[image=189219]

Initiatief
Het initiatief voor deze feestavond is ontstaan uit Ravenstein 650 jaar, het evenement dat in 2010 in het vestingstadje plaatsvond. Vijf Ravensteiners hebben de koppen bij elkaar gestoken en samen een nieuwe stichting opgericht; Stichting RaafFESTein. Rob Wijnhoud was destijds actief bestuurslid van Ravenstein 650 jaar en is nu de 'geestelijk vader' van de nieuwe stichting. "Wij proeven in de gemeenschap een behoefte aan een jaarlijks terugkerend gevarieerd muziekfestival en gaan dit organiseren. We starten dit jaar met een muzikale feestavond in gemeenschapshuis Vidi Reo. Dit vormt de basis voor onze ambitie om vanaf 2012 een meerdaags festival op een buitenterrein in Ravenstein te houden." Stichting RaafFESTein draagt het Ravensteinse verenigingsleven een warm hart toe. Daarom wordt er van ieder verkocht kaartje 2,50 euro gedoneerd aan een vereniging. De koper bepaalt aan welke vereniging dit bedrag gedoneerd wordt. Dit jaar kan men kiezen uit: Jeugdwerk Ravenstein, Voetbalvereniging SDDL, Stadsharmonie OBK, Jongerensoos Madhouse of Katholieke Bond van Ouderen. Kaarten kosten 12,50 euro en zijn te koop bij Slijterij Heessen. (http://www.raaffestein.nl)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant