Afbeelding

Power Horse Competitie in Haps

Sport 26 keer gelezen
HAPS - De trekpaarden staan centraal bij Power Horse Competitie die op 27 en 28 augustus voor het eerst in Haps wordt gehouden.

Het is de stichting Land van Cuijkse Fokpaardendag die deze unieke strijd samen met de initiatiefnemers van de Power Horse Competitie (PHC) mag organiseren op het evenemententerrein aan de Cuijkseweg.

[image=189131]

Internationaal[/b
]De PHC is een menwedstrijd voor trekpaarden die gedurende de vier zomermaanden verreden wordt in een zestal plaatsen in België en Nederland. Circa vijftig teams uit Nederland, België en Duitsland hebben zich met totaal honderd trekpaarden aangemeld. De finale van deze competitie vindt op 24 en 25 september plaats in Arnhem.
De wedstrijden zijn een toets voor menners en paarden. Het gaat niet allen om behendigheid maar ook om snelheid en durf. Er wordt gereden met trekpaarden die minimaal vier jaar oud zijn en ten minste 650 kilo wegen. De competitie telt vier wedstrijdklassen: enkelspan, tweespan, tandem en vierspan. De wedstrijden worden zowel met authentieke als marathonwagens gereden.

Programma[/b
]Zaterdag beginnen de teams om 9.00 uur met dressuur, waarna om 13.00 uur op een wegparcours van 7,5 km wordt gereden. In de namiddag (15.00 uur) volgt het altijd spectaculaire hindernisparcours. Zondagmorgen leggen de deelnemers de trekpaardproeven af en rijden ze hun vaardigheidstest (9.00 uur), in de namiddag (13.00 uur) rijden ze een spiegelparcours en strijden de menners tegen elkaar om de snelste tijd. De zondag wordt om 16.00 uur afgesloten met een defilé van authentieke koetsen en rijtuigen met aansluitend de prijsuitreiking van deze twee competitiedagen. Ook aan de jeugdige bezoekers is gedacht. Zo kunnen ze zondag hun krachten bundelen en gezamenlijk touwtrekken met een trekpaard als tegenstander. Ook kunnen ze zich, zittend op een ‘vliegend tapijt’, laten voorttrekken door een trekpaard. Allemaal op het evemententerrein aan de Cuijkseweg in Haps.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant