Afbeelding

JVC bestraft voor angstige tweede helft

Voetbal 27 keer gelezen
CUIJK – De bal in de Topklasse rolt weer. Eerder beten EVV en WKE de bekende spits af waar WKE won. JVC Cuijk en AFC deden het een dag later op De Groenendijkse Kampen. De ploeg van trainer Jan van Deinsen nam tot twee maal toe een voorsprong, maar te krampachtig spel in de tweede helft was de oorzaak van de Amsterdamse gelijkmaker vlak voor tijd.

Door: Peter Kuijpers

[image=188603]

JVC Cuijk-coach Jan van Deinsen kon terugzien op een prima voorbereiding. De trainer uit Wamel deed er een week eerder wat sceptisch over. Van Deinsen: “Sommigen worden dan wat nerveus want volgende week moet mijn elftal staan. Wat zegt het? Wanneer speel je met je basis? We hebben een groep van een x-aantal mensen die zal ik het hele jaar hard nodig hebben.” De opstelling zondagmiddag tegen AFC telde weinig verrassingen. Buiten de lang geblesseerden bleef ook Rik van Griensven langs de kant. De verdediger kampt met maagproblemen. Van Griensven: “Die staan zo plots op en dat geeft behoorlijk wat pijn. Ik ben er voor bij de specialist geweest, daar krijg ik maandag uitsluitsel over. Jammer, ik ging net zo lekker in die wedstrijden die ik speelde.”

[image=188608]

AFC-trainer Cor ten Bosch zag dit seizoen Daryl van Mieghem vertrekken naar Heracles Almelo. Tevens verkaste ook Chelton Linger, hij ging naar het ‘nooit op zondag’ Quick Boys. Een mooi hoofdstedelijk gezelschap op. De Groenendijkse Kampen zondagmiddag. Keurig in maatpak en altijd een groot gezelschap aan bestuursleden of nette heren met andere functies die het team begeleiden. Ook nieuwe regels stelde de bond voor de Topklasse. Verplicht ballenjongens en een groep brancarddragers inclusief draagbaar waren langs de lijn present voor aanvang. De opening was voor thuisclub JVC Cuijk. Meer aan de bal tegen een tam openend AFC. Verrassend was het dan ook allerminst dat JVC Cuijk op voorsprong kwam. Mike Derlagen verslikte zich na een stief kwartiertje in de bal, waarna Erwin Koen Ahmed El Allachi vrij voor Van Emmerik zette en af kon ronden: 1-0. AFC ging anders spelen. Er kwam meer durf in het spel. JVC Cuijk kwam er soms van in de problemen. Ron van Es wilde niet profiteren toen Rob Zegers de bal bij hem in zijn voeten schoof. Heel AFC claimde een penalty na vermeent handspel van Danny van Raaij, maar scheidsrechter Barry Weijers wuifde het voorval weg.

[image=188606]

De gelijkmaker kwam er toch. In de 28e minuut kwam Duncan van Mol schuin vrij voor Bart Tinus die hij vervolgens kansloos liet: 1-1. Het eerste geel was voor Erwin Koen die Magid Jansen onderuit kegelde. Aan de andere kant kreeg doelman Raymon van Emmerik geel. Een kaart met grote gevolgen want de bal ging in de 43e minuut op de stip. Weijers die er dicht op stond twijfelde geen moment nadat de Amsterdamse doelman Abdes Assouiki vloerde. Wesley Meeuwsen kogelde snoeihard binnen: 2-1. Meeuwsen werd kort voor het rust vervangen door Marcio Junqueira. De man uit Den Bosch verdraaide vermoedelijk zijn knie, maar nuanceerde na afloop weer. Meeuwsen: “Ik denk dat het meevalt. Misschien ook wel de hoop. De knie voelt wat dof aan, maar is niet dik geworden. Maar eens kijken wat de scan of foto’s uitwijzen.”

[image=188607]

Na rust aanvankelijk wat kansen voor beide teams. Koen schoot rakelings naast, maar ook Ronnie van Es zag zijn poeier maar net over de deklat van Bart Tinus scheren. Geel was er voor E; Allachi. Een kaart met een verhaal. Op het moment dat hij wilde ingooien maande Erwin Koen hem tot rust. “Hou even vast neem je tijd” luidde zijn wellicht goed bedoelde advies. Scheidsrechter Barry Weijers luisterde mee en gaf Allachi geel voor tijdrekken. Met het verstrijken van de tijd trok JVC Cuijk zich terug. De 2-1 voorsprong moest over de tijd worden gebracht. Dat dit meestal slecht afloopt bewees AFC. Dit alles ondanks een heersende JVC-aanvoerder Dennis Schouten het startpunt van veel goede Cuijkse initiatieven. Twee minuten voor het reguliere einde bleek het inbrengen van Joost Heij een gouden wissel van Ten Bosch. Uit de ontstane flipperkast na een corner van links was het Heij die het laatste tikje gaf naar 2-2. Het protest van JVC wegens een eerder gemaakte overtreding luwde snel weg toen Weijers inclusief zijn assistent naar het midden wezen. Een prima uitslag waar geen van de twee ploegen aanspraak maakten op de winst.

[image=188605][image=188604][image=188615]

JVC Cuijk – Bart Tinus, Danny van Raaij, Matthias van Zanten, Randy Hofmeijer, Wesley Meeuwsen(43e Marcio Junqueira), Ahmed el Allachi, Dennis Schouten, Rob Zegers, Abdes Assouiki, Colin van Mourik, Erwin Koen (84. Martijn de Groot)
(Basis) AFC – Raymon van Emmerik, Dwight Gefferie, Mike Ruijter, Mike Derlagen, Ron van Es, Duncan Mol, Magid Jansen, Yusuf Sarica, Michael Lanting, Jasper de Haer.


Uitslagen van dit weekend Topklasse zondag
UNA - Haaglandia 1-3
VVSB - Argon 0-0
FC Hilversum - Achilles'29 1-3
HBS - HSC'21 0-6
EVV - WKE 2-3
De Treffers - Hollandia 1-2
FC Lienden - Quick'20 2-0
JVC Cuijk - AFC 2-2
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant