Afbeelding

Een tweede leven voor meubels

Wonen 215 keer gelezen
SON EN BREUGEL – Meubelstoffeerderij P. Swinkels in Son is inmiddels een vertrouwd adres voor bekleding van meubels, kussens, gordijnkappen en andere spullen. Al elf jaar werken Nicole en Piet Swinkels zelfstandig, sinds negen jaar op de huidige locatie op Ekkersrijt 4425 in Son en Breugel.

[image=188334]

Piet begon ooit als meubelstoffeerder omdat hij graag met zijn handen werkte. In eerste instantie was hij werkzaam in een woonwijk in Son, op de plek waar hij eerder in loondienst was. Elf jaar geleden kregen hij en Nicole echter de mogelijkheid om het bedrijf van de baas van Piet over te nemen. “Nu wil ik niets anders meer, er gaat niets boven zelf je tijd indelen.” Na twee jaar verhuisde hij naar de huidige locatie. Een logische stap, legt Piet uit. “Op de huidige locatie was alles nieuw, bovendien ligt het ideaal aan de A50”, blikt Piet terug op die verhuizing. Het is een echt ambacht, dat helaas op steeds minder plaatsen te vinden is. Vraag naar zijn diensten is er desondanks meer dan voldoende: Meubelstoffeerderij P. Swinkels werkt voor bedrijven, interieurbouwers en instellingen. “Bij instellingen kun je denken aan ziekenhuizen, verzorgingsbedrijven en meubelbedrijven.” Ook particulieren zijn uiteraard een belangrijke groep klanten van Meubelstoffeerderij P. Swinkels. Vaak gaat het dan om meubels die slijtage beginnen te vertonen. Nieuwe bekleding, die in ruime keuze verkrijgbaar is bij Piet en Nicole, herstelt de uitstraling van bijvoorbeeld banken en stoelen. Piet en Nicole verzorgen daarnaast ook de nieuwe vullingen. “We kunnen de binnenvering vervangen en daarnaast doen we kleine reparaties.” Het gaat daarbij vaak om meubels uit het hoge segment. “Of ze moeten emotionele waarde hebben. Daarnaast kunnen ouderen vaak niet meer slagen bij de moderne meubelzaken. Dan kiezen ze voor de meubels die ze al hebben en laten die hier opknappen.”

Op zoek naar vakmanschap, kwaliteit, service en een centraal aanspreekpunt? Neem dan vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. Meubelstoffeerderij P. Swinkels is te bereiken via tel. (0499) 47 99 00.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant