Afbeelding

Shakthar viert zege uitbundig

Sport 4 keer gelezen
SINT AGATHA – Ze juichten uitbundig, omhelsden elkaar, Jonasten hun trainer en coach, torsten de grote beker wolkenhoog en spoten de champagneflessen leeg alsof ze de wereldbeker hadden gewonnen.

De spelers van Shakthar Donetsk toonden zich oprecht blij met het winnen van de Copa del Agatha door in de finale Feyenoord kansloos met 4-1 te verslaan.

[image=188324]

Eenzijdig
De finale, die onder droge omstandigheden werd gespeeld, bracht het nodige klassenverschil aan het licht. Al na tien minuten stond het 2-0 voor de Oekraïners, de eerste na een misgreep van de Feyenoord-goalie, bij de tweede werd een vrije trap eenvoudig verlengd. Hoewel de Rotterdammers onder de druk uitkwamen en kansen kregen, was het een aanvaller van Shakthar die na een vloeiende combinatie eenvoudig binnen kon knikken (3-0) en Feyenoord op een onoverbrugbare achterstand zette.
De tweede helft was een formaliteit: Feyenoord wilde wel maar kon niet en Shakthar beperkte zich tot consolideren. Feyenoord scoorde nog wel de aansluitingstreffer (3-1), maar wist hier geen moed uit te putten voor een offensief. Het werd nog erger toen een Feyenoord-verdediger vlak voor tijd aan de noodrem moest trekken. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten (4-1).

[image=188323]

Smaakmakers
De smaakmakers Fetteh Ghana, dat drie individuele prijzen won, zorgde voor het spektakel, maar werd 'slechts' derde. Ze gingen naar huis met awards voor Ibrahim Adamu (topscorer met 6 treffers), Felix Annan (beste doelman) en Emmanuel Essigba (beste spelers). AIK Stockholm werd vierde, Valenciennes - dat de Fair Play-prijs won - eindigde als vijfde en VVV-Venlo/Helmond Sport eindigde als zesde in een toernooi waar veel talent in de dop aan het werk kon worden gezien.

[image=188325]

Tevreden
Toernooivoorzitter Bob Thomassen is content over het verloop van de Copa die soms werd geteisterd door regenbuien. “De zon heeft ons een beetje in de steek gelaten, maar het veld heeft het toch gehouden. We hebben het speelschema gewoon kunnen afwerken. Het dreigende weer heeft zeker een aantal toeschouwers thuisgehouden.” Toch kwamen er over twee dagen 1500 liefhebbers smullen van al dat talent, een evenaring van het aantal van 2010.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant