JVC Cuijk wint eigen toernooi

Voetbal 39 keer gelezen
CUIJK - Op Sportpark de Groenendijkse Kampen in Cuijk vond dit weekeinde de tweede editie plaats van het JVC Cuijk Tournament. De organiserende club wist de titel binnen te halen.

Titelverdediger GVVV uit Veenendaal opende op vrijdagavond tegen Juliana’31 uit Malden. De Veenendaalse zaterdag Topklasser had in deze voorbereiding al indruk gemaakt door overwinningen op onder andere FC Lienden en het Amsterdamse AFC dat in het openingsweekend van de competitie, op 21 augustus, tegenstander is van JVC Cuijk.

Juliana '31-GVVV
De mannen uit Veenendaal kwamen al snel op een 1-0 voorsprong, maar konden ondanks het goede spel niet voorkomen dat Julian’31 terugkwam tot 1-1. Na een doelpunt van GVVV in de 73 minuut dacht iedereen dat de wedstrijd gelopen was. In de laatste minuut wist de zondag hoofdklasser uit Malden toch een gelijk spel uit het vuur te slepen, waardoor strafschoppen de beslissing mochten brengen. Uiteindelijk trok GVVV hier aan het langste eind; 4-3.

[image=187753]

JVC Cuijk-Kozakken Boys

Daarna was het de beurt aan JVC Cuijk om aan te treden tegen zaterdag hoofdklasser Kozakken Boys uit Werkendam. De Kozakken gingen fel van start en zetten de JVC Cuijk defensie onder druk. Hoewel er enkele kansen waren duurde het tot de 40e minuut voordat de score werd geopend. Ramon Ouwehand verschalkte doelman Bart Tinus en zodoende gingen de teams rusten met een 1-0 voorsprong voor de gasten uit West-Brabant.
Na enkele wijzigingen in de rust kreeg JVC Cuijk nieuweling Erwin Koen om de 1-1 aan te tekenen, maar hij miste. In de 65e minuut was het wel raak. Een mooie 1-2 combinatie tussen Abdes Assouiki en Wesley Meeuwsen scoorde de Cuijkse spits de 1-1. De vreugde was echter van korte duur. Een strafschop werd door Kozak Van Vuuren feilloos ingeschoten; 1-2. Met nog zo’n 20 minuten te spelen zette JVC Cuijk alles op alles om de gelijkmaker te forceren. En die kwam er ook. In de 80e minuut was het aanvaller Erwin Koen die de bal achter doelman Munten. In de slotminuut werd het zelfs ook nog 3-2 voor JVC Cuijk, waardoor het team van Jan van Deinsen na de eerste dag aan de leiding ging.

Kozakken Boys-Juliana '31
De tweede dag startte met de wedstrijd tussen Kozakken Boys en Juliana’31. De Maldenaren kwamen al snel op een 2-0 voorsprong en niets leek een grote overwinning in de weg te staan. Kozakken Boys liet echter merken niet voor niets naar Cuijk te zijn gekomen en het lukte nog om voor rust de aansluitingstreffer te maken. Na rust ging de formatie van trainer Michel Langerak door waar het voor rust mee geëindigd was; doelpunten maken. Na de gelijkmaker in van spits Gomes en de 3-2 van Yildrim was het vlak voor tijd verdediger Bot die de eindstand bepaalde op 4-2.

[image=187754]

GVVV-JVC Cuijk
Door deze overwinning wist JVC Cuijk wat het te doen stond, minimaal 3 punten moesten er worden behaald tegen titelverdediger GVVV om de eerste prijs in Cuijk te houden. In de openingsfase van de wedstrijd golfde het spel op en neer. GVVV claimde een strafschop die niet gegeven werd en aan de andere kant redde verdediger Van der Valk zijn doelman door een inzet van Wesley Meeuwsen onschadelijk te maken. De Cuijkse doelman Timo Arts moest reddend optreden bij een inzet Joey Snijders, terwijl een hard schot van Achmed el Allachi door doelman Willemse van GVVV uitstekend gekeerd werd.
Na rust kwam GVVV al snel op een 0-1 voorsprong. Na een snelle aanval wist Tmim de Veenendalers op voorsprong te zetten. Na weer enkele wisselingen was het Wesley Meeuwsen die de stand op 1-1 bracht. De vreugde van de gelijkmaker was van korte duur. Enkele minuten later kreeg GVVV een strafschop die door Roy Terschegget tegen de touwen achter doelman Arts werd geschoten. Maar ook hier duurde de vreugde niet lang. 2 minuten na de 1-2 kopte Marcio Junqueira een hoekschop van Dennis Schouten achter de kansloze doelman. Aanvoerder Schouten tekende zelf voor het slotakkoord van de avond door kort voor tijd de 3-2 voor zijn rekening te nemen. Daardoor mocht Schouten ook de beker voor de toernooiwinst in ontvangst nemen.

Toernooiuitslag
Kozakken Boys eindigde als tweede voor GVVV en Juliana’31. Komende week vervolgt JVC Cuijk de voorbereiding met een toernooi in Uden, waar op vrijdagavond om 19.00 uur wordt gespeeld tegen Udi’19 en zondag om 13.00 uur tegen Blauw Geel uit Veghel. Daarna moet blijken of Jan van Deinsen zijn manschappen voldoende heeft geprepareerd voor de seizoensopening op 21 augustus. Dan komt het Amsterdamse AFC naar Cuijk.