Afbeelding

Voorzieningen en overzicht in Cuijk

Algemeen 69 keer gelezen
CUIJK - Meer voorzieningen en overzichtelijkheid. Daarop heeft de gemeente Cuijk ingezet met haar plannen voor de herinrichting van het Valuweplein. Het plan voorziet in de renovatie van het winkelcentrum, de verbouw en uitbreiding van de supermarkt en een modernisering van het levendig middelpunt van de wijk.

De uitstraling van het huidige plein en het daarnaast gelegen winkelcentrum is de gemeente, wijkraad, bewoners en ondernemers al jaren een doorn in het oog. Een fikse opknapbeurt van dit wijkdeel past in het grootschalige revitaliseringstraject van de gehele Valuwe. Cuijk wil dat het plein een ontmoetingsplaats wordt.

[image=187608]

Plannen
Het Valuweplein wordt in de voorgestelde plannen geheel opnieuw ingericht. De supermarkt Lidl wordt uitgebreid en er komen meer parkeerplaatsen voor winkelend publiek. De kiosken en luifels bij het winkelcentrum worden verwijderd, waardoor de bestaande winkels zich nadrukkelijker op het plein kunnen richten. Het gehele plein wordt omringd door bomen en groen.

Voorzieningen
De medische voorzieningen, waaronder een apotheek en fysiopraktijk, worden samengebracht in één gebouw. Op de verdieping boven het medisch cluster worden appartementen gebouwd. Ook wordt er achter de kerk een woonzorgcomplex verwezenlijkt, waar mensen komen te wonen die enige zorghulp behoeven.
De Sint Jozefkerk wordt stukje bij beetje verbouwd tot een multifunctionele accommodatie. Er komt een foyer in het gebouw, die gaat dienen als de ontvangstruimte van het culturele centrum en het woonzorgcomplex.
De gemeente Cuijk heeft deze week de plannen ter inzage gelegd op het gemeentehuis. De plannen zijn daar in te zien tot en met dinsdag 23 augustus. Voor meer informatie: www.cuijk.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant