Afbeelding

Rechter beslecht bestaan 'De Kiekschuur'

Algemeen 35 keer gelezen
BEUGEN - ‘De Kiekschuur’ van groepsaccommodatie De Vilt in Beugen mag blijven staan. Ondanks dat de plannen voor de expositieruimte aanvankelijk niet overeen kwamen met het bestemmingsplan buitengebied van de gemeente Boxmeer.

[image=187603]

Aan het besluit dat de Raad van State deze maand nam, ging een procedure van vier jaar vooraf. Meerdere plannen van de eigenaren van de groepsaccommodatie, waaronder de expositieruimte, stuitten op weerstand van de Milieuvereniging Land van Cuijk en omwonenden.

Expositieruimte
Groepsaccommodatie De Vilt bouwde op grond met agrarische bestemming een recreatieve ruimte met terras voor het exposeren van oud landbouwgereedschap. Omwonenden vreesden onder meer voor een toename van passanten en bijbehorende parkeerproblemen op de openbare weg en geluidshinder. De Milieuvereniging protesteerde onder andere tegen de uitbreidingsplannen van De vilt, vanwege de nabijheid van natte natuurparel De Vilt.

Verhalen
‘De Kiekschuur’ is volgens de familie Gerrits uitsluitend bedoeld voor gasten van de groepsaccommodatie. “Wanneer families hier verblijven en de grootouders de gereedschappen van vroeger zien, komen er heel veel verhalen los”, aldus Ellen Gerrits van De Vilt, “dat wilden we niet verloren laten gaan. Het is niet onze bedoeling een uitgebreide recreatieve functie te geven aan het gebouw. De Kiekschuur moet gezien worden als een extraatje voor onze gasten.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant