Afbeelding

Tante Lenie: spil van verwenvakanties

Algemeen 59 keer gelezen
MOLENHOEK - Op uitnodiging van Stichting Tante Lenie worden de komende drie weken twintig gezinnen met een ernstig of langdurig ziek kind verwend in de omgeving van Nijmegen.

[image=187602]

Thuisbasis voor het vijfdaagse verblijf is tot en met vrijdag 19 augustus Jachtslot De Mookerheide in Molenhoek.

Zorgeloos
“Zonder al te veel van het programma te verklappen, beloof ik dat we de gezinnen vanuit de zorgelijke thuissituatie in de zevende hemel brengen. En we zoeken het deze keer misschien wel hogerop”, laat initiatiefneemster Tante Lenie Huisinga-Peters, cryptisch weten.
De eerste zeven gezinnen werden maandag 1 augustus ontvangen op het jachtslot en blijven hier tot komende vrijdag. Een team van vrijwilligers staat een week lang voor de families klaar, en zorgt dat het de gasten aan niets ontbreekt. “Een vrijwilliger neemt permanent de verzorging van een ernstig ziek meisje op zich. Haar ouders worden tijdens het hele verblijf ontlast want de Verwenweken zijn voor het hele gezin”, legt Tante Lenie uit. “We houden contact en brengen regelmatig een bezoek aan onze gasten. Dat maakt onze familie zo bijzonder.” Om de onderlinge band tussen de gastgezinnen te versterken organiseert haar stichting ook terugkomdagen en –weekenden.

Verwenvakantie
Stichting Tante Lenie biedt gezinnen in Nederland, met een kind van vier tot en met twaalf jaar, dat ernstig of langdurig ziek is, als gevolg van een ongeval, of een chronische- of levensbedreigende ziekte heeft een gratis verwenvakantie aan. Samen met een aantal andere gezinnen kunnen zij heerlijk een paar dagen ontspannen om even bij te komen van de dagelijkse druk die de zorg voor het zieke kind met zich meebrengt. Veel patiëntjes hebben fysieke beperkingen en/of zijn nog onder behandeling. Vakantielocaties zijn doorgaans niet voldoende ingericht om deze kinderen te ontvangen.

Informatie
De tweede en derde week van respectievelijk 8 tot en met 12 en van 15 tot en met 19 augustus. Voor meer informatie over de Stichting Tante Lenie en de activiteiten van de stichting zie de website www.stichtingtantelenie.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant