Afbeelding

'Besmet met het tourvirus'

Algemeen 24 keer gelezen
MILL – “Natuurlijk gebeurt er onderweg wel eens wat, maar het is vooral ook supergezellig. Bijna iedereen die hier aan meedoet krijgt het ‘tourvirus’. Ik in elk geval heel zeker.”

Een enthousiaste Jeroen Egelmeers puft uit in het Landschapspark in Mill, waar maandag de 74 km lange achtste etappe Kaatsheuvel-Mill van Ome Joop’s Tour eindigde.
Jeroen was eerst vier jaar deelnemer en fietste dit jaar al weer voor de vijfde keer als begeleider mee in de ruim 500 km lange jeugdfietstocht door Nederland. De 19-jarige student multimedia vormgeving uit Wanroij werd ‘besmet’ door een nichtje en haar vriendinnetje, die hij zag finishen in Arnhem. “Ik heb me aangemeld en het jaar erna werd ik meteen ingeloot.”
Jongens en meisjes vanaf 10 jaar zonder vakantiemogelijkheid kunnen meedoen. “Het gaat vooral om gezelligheid en samen fietsen, maar er wordt ook aan wedstrijdjes gedaan zoals sprints en behendigheidsopdrachten. Net als in de echte Tour de France zijn hier heuse gele, groene, bolletje en zelfs pechtruien te verdienen.”

[image=187601]

Vorige week maandag gingen ze van start en na tien dagen fietsen komen ze woensdag terug in de startplaats Arnhem. Van de 156 kinderen die op 24 juli van start gingen waren er tot gisteren dertien afgevallen. “Door heimwee, ongelukjes en andere oorzaken. Dat is natuurlijk sneu”, vertelt Jeroen. In Mill konden de jeugdige tourfietsers hun hartje ophalen met allerlei waterspelletjes. Eenmaal moegestreden werd een weg gezocht naar sporthal de Looierij, waar werd gegeten en overnacht. Ome Joop’s Tour eindigt woensdag, wanneer de deelnemers rond 160.00 uur - met of zonder trui - triomfantelijk Arnhem zullen binnenrijden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant