Afbeelding

Zwaar ongeval domper bij Kasteelraces

Sport 70 keer gelezen
MILL - De derde HMV en CMDT Races in Mill leken een geweldig feest te gaan worden voor zowel rijders als het talrijk opgekomen publiek. Voor de pauze konden de naar schatting 1500 toeschouwers genieten van de historische regelmatigheids races rondom kasteel Aldendriel.

[image=187502]

De demo´s van het CMDT waren de moeite waard, het publiek was erg enthousiast over het rijden van onder andere de familie Kostwinder, Henk van Kessel en vele anderen. In de pauze namen velen de gelegenheid te baat om de prachtige machines te bekijken en hierna werd begonnen met de tweede manches.

[image=187501]

Onderuit
Helaas ging het tegen het einde van de 50cc klasse mis toen twee rijders elkaar raakten in een snelle bocht en hard onderuit gingen. Eén rijder raakte daarbij zodanig zwaar gewond dat hij naar het ziekenhuis moest worden overgebracht met onbekend letsel.
De organisatie besloot hierna de nog resterende manches niet meer te laten rijden. Dit uit eerbied voor de betrokkenen. Een dergelijk incident is volgens de organisatie hoogst ongebruikelijk in dit soort racedemonstraties.

[image=187511]

Wel reden alle rijders tot slot nog een drietal ereronden om het publiek te bedanken voor hun support. En ook het publiek klapte enthousiast naar de rijders waarbij de Millenaren Henk van Kessel, Erik Bolt, Tonny van Duren en Hans Veldwijk maar ook medeorganisator Theo Reijnen uit Velp het nodige applaus mochten ontvangen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant