Afbeelding

Jubileum hoogtepunt voor Vierdaagse Orkest

Muziek 26 keer gelezen
CUIJK - Het zilveren jubileum van het Vierdaagse Orkest is een groot muzikaal feest geworden met heel veel muzikale hoogtepunten. Het talrijke publiek was bij alle uitvoeringen dolenthousiast over het programma. Het orkest, met zanggroep, slagwerkgroep en combo, heeft het 25-jarig bestaan op deze wijze uitbundig kunnen vieren.

Het begon 25 jaar geleden met 14 mensen, dit jaar waren er bijna 100 muzikanten die in Cuijk, Grave, Wijchen en Groesbeek op het podium verschenen. Het openingsconcert in de schouwburg van Cuijk was een goede start in een vrijwel uitverkochte zaal. In Grave, Wijchen, Groesbeek en bij het Kadeconcert in Cuijk kwam het publiek massaal toegestroomd. Bij alle uitstekend verlopen concerten waren de zalen bomvol. De muziek – een repertoire van 25 nummers – kwam uitstekend uit de verf en het publiek trakteerde het Orkest bij alle concerten op een langdurige staande ovatie.

[image=186366]

Het zilveren jubileum van het Vierdaagse Orkest kreeg met name bij het Rooie Loperconcert in de Cuijkse schouwburg aandacht met feestelijke toespraken, de overhandiging van een speciaal voor het orkest geschreven muziekwerk en met de huldiging van een aantal mensen die zich al jarenlang voor het orkest inzetten.

[image=186367]

Bijzonder daarbij was de huldiging van trompettist Tonnie Thonen uit Cuijk, de enige muzikant die al die 25 jaar bij het orkest is blijven spelen. Hij werd in de loop van de andere concerten ook steeds geëerd, doordat hij aan het slot de traditionele Vierdaagse Mars dirigeerde.
Het Vierdaagse Orkest heeft samen met de slagwerkgroep de jubileumtoer vrijdag in Cuijk afgesloten met de muzikale opluistering van de doortocht van de Vierdaagse.
Van het optreden van het Vierdaagse Orkest wordt een dvd-opname gemaakt met de hoogtepunten uit het programma. De dvd is via de site van het orkest te bestellen: www.vierdaagseorkest.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant