Afbeelding

Vierdaagse orkest start uitvoeringen

Muziek 28 keer gelezen
CUIJK/MILL – Een amateur blaasorkest met een geweldige uitstraling. Zo noemt René Schipperheijn het Vierdaagse Orkest. Hij is voorzitter van het orkest, dat zondag 17 juli van start gaat met een serie muziekuitvoeringen. Een bijzondere serie, want het is de 25e keer.

[image=184870]

Het Vierdaagse Orkest is in 25 jaar uitgegroeid van 14 muzikanten naar een harmonieorkest, een slagwerkgroep en een zanggroep van in totaal bijna 100 muzikanten.
Het Rooie Loperconcert van zondag 17 juli in de schouw-burg van Cuijk krijgt een speciaal tintje, onder anderen door de opening met een speciaal voor het zilveren orkest gecomponeerd muziekwerk. Het wordt aangeboden door sponsors die al die jaren bij het Vierdaagse Orkest zijn betrokken. Het optreden in de schouwburg is de start van een reeks van optredens. “Ons orkest is een gelegenheidsorkest waarvoor elk jaar weer heel veel amateurmuzikanten uit een wijde regio staan te popelen om mee te kunnen doen. En elk jaar zien we weer kans om een geweldige show neer te zetten“, aldus René Schipperheijn.
Dirigent Bart van Zutven is dat met hem eens.“Eerst was het alleen Cuijk, nu zijn er veel meer optredens. En het orkest is veel jonger dan voorheen.“

[image=184869]

Data
Het Rooie Loperconcert in schouwburg Cuijk begint om 14.00 uur. De toegang is 7,50 euro. Kaarten zijn via het Vierdaagse orkest te koop. Dat kan via email financien@vierdaagseorkest.nl. Het Vierdaagse Orkest speelt maandag 18 juli op de Markt in Grave, op dinsdag 19 juli op de Markt in Wijchen, op woensdag 20 juli aan de Spoorlaan in Groesbeek en op donderdag 21 juli aan de Maaskade in Cuijk. Vrijdag 22 juli speelt het orkest tijdens de doortocht van de Vierdaagse door Cuijk.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant