Afbeelding

Harense Smid heeft zaken op orde

Zakelijk 59 keer gelezen
HAREN – De Harense Smid breidt het werkterrein uit. Door de overname van Leo van Schaijik Osnabrugge BV hebben nu ook Nijmegen, Arnhem, Tiel, Cuijk en Venray een Harense Smid. "Er wordt met vertrouwen naar de toekomst gekeken."

Het is voor ondernemers een lastige tijd. De Harense Smid zag onlangs een concurrent omvallen, maar heeft zelf volop vertrouwen in de toekomst. Dat straalde het ook uit toen op dinsdag 14 juni de verkoopactiviteiten van vijf vestigingen van elektrowarenhuis Leo van Schaijik Osnabrugge BV werden overgenomen. "Voor de buitenkant, de uitstraling, is de overname goed voor De Harense Smid", zegt bedrijfsleider Mark van Heck van de vestiging in Haren. "Maar ook voor de binnenkant van het bedrijf is het goed. De werknemers zien dat het bedrijf de zaakjes op orde heeft."

[image=184845]

Compleet verhaal
De overname zorgt ervoor dat De Harense Smid veel nieuwe klanten krijgt. "De nieuwe vestigingen sluiten goed aan bij ons verzorgingsgebied. Wij zaten nog niet in die regio’s en merken dat het een succes is. We werken ook in de nieuwe winkels met dezelfde policy. Met De Harense Smid gaan we voor een goede prijs en een compleet verhaal. Service is erg belangrijk en niet alleen in de winkel. We bieden ook service bij bijvoorbeeld de bezorging, als er schade is of bij de nazorg. Met die verschillen kun je je onderscheiden."

Tevreden gezichten
Na de bekendmaking van het nieuws over de overname ontstond er onrust bij onder andere de werknemers van Van Schaijik. Nu drie weken later zijn er weer tevreden gezichten te zien. Vrijwel alle werknemers van Van Schaijik zijn overgenomen door De Harense Smid. "Ook hier in Haren lopen er medewerkers die overkomen van Van Schaijik. Het was even wennen voor ze, maar ze draaien nu probleemloos mee. De hele overname is heel positief verlopen. Samen gaan we voor de gezonde ambitie van De Harense Smid: ‘Klein blijven groeien’." Door de overname van Van Schaijik wordt het assortiment van het elektrowarenhuis verspreid over de vestigingen van De Harense Smid. Dat levert zeer aantrekkelijke acties op, waarbij bepaalde producten zelfs vijftig procent worden afgeprijsd. "Zowel bij de klein huishoudelijke apparaten, audio-apparatuur en op het gebied van witgoed zijn er tot half augustus mooie aanbiedingen. Ook daarna zijn er acties. Aantrekkelijk om eens langs te komen dus." http://www.harensesmid.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant