Afbeelding

Vol zomerprogramma Roepaen

Muziek 17 keer gelezen
OTTERSUM - Op de zondagmiddagen vanaf 17 juli tot en met 18 september trakteert Roepaen in Ottersum wekelijks op gratis toegankelijke concerten en exposities, verzorgd door talent uit de regio.

Zo is er live-muziek, theatrale kloosterrondleidingen, exposities, theater en film en op diverse zondagen zijn de Ateliers geopend en exposeren kunsttalenten uit de omgeving. Alles is gratis te bezoeken, waardering kan geuit worden met applaus en een vrijblijvende donatie in de pet of gitaarkoffer van de vertolker. Naast de gratis programmering zijn er nog diverse concerten met onder andere Klassiek op Locatie, Internationale Musicsommer in samenwerking met Campus Cleve, optredens van Israël Nash Gripka, Ode aan Johhny Cash door de Def Americans en EZIO.

[image=184833]

Het Turkse Pera Ensemble bijt zaterdag het spits af. In de serie Klassiek op Lokatie produceren zij klinkende verbanden tussen Oost en West. Het Pera Ensemble is genoemd naar de buurt in Istanbul, die altijd al een smeltkroes was van verschillende culturen en religies. Istanbul was van oudsher de poort, waardoor zijde, wierook, koffie, specerijen en kostelijke kleurstoffen vanuit de Oriënt hun weg vonden naar steden als Venetië en Genua. Het ensemble legt de klinkende verbanden tussen Oost en West, tussen vroegbarokke Italiaanse componisten en hun Turkse tijdgenoten.
Als enigen zetten deze acht musici van het Pera Ensemble authentieke renaissancemuziek en zuivere volksmuziek naast elkaar.
De aanvang van het concert is 20.00 uur, de toegang bedraagt 17 euro per persoon. Informatie: www.roepaen.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant