Afbeelding

Van land naar schap

Zakelijk 23 keer gelezen
SINT ANTHONIS – ‘Van land naar schap’, dat is de opmerkelijke tekst op een bord dat sinds vorige week prominent langs de drukke verkeersweg Boxmeer –Sint Anthonis staat.

In heldere ‘beeldtaal’ wordt op het bord de route die melk van de koe naar de winkel aflegt uitgebeeld.
Gerrit en Jeanne Wientjes, die hier hun koeien laten grazen, stellen met plezier een stukje van hun land beschikbaar. “Want wat goed is voor onze sector is ook goed voor ons”, zegt melkveehouder Wientjes nadat het landschapsbord stevig in de grond was verankerd.

[image=184203]

Het levensgrote billboard is een initiatief van ZLTO-afdeling Sint Anthonis dat een charmeoffensief heeft ingezet. Doel is de boer dichter bij de burger/consument te brengen en omgekeerd. “Want ondanks diverse pogingen moeten we vaststelen dat er de afgelopen jaren de kloof tussen ons en de consument niet smaller is geworden”, zegt veehouder en ZLTO-bestuurslid Jos Verstraten. “Dat geld niet alleen voor de melkveehouderij, maar ook voor de andere sectoren.” Daarom worden de komende tijd vergelijkbare borden geplaatst waarbij de varkenshouderij, pluimveehouderij en andere sectoren positief worden gepresenteerd.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant