Afbeelding

Directeur Bolster met pensioen

Onderwijs 217 keer gelezen
SAMBEEK - Thijs Albers, de directeur van basisschool De Bolster, gaat het rustig aan doen. Na ruim 40 jaar onderwijs heeft hij dinsdag afscheid genomen van de Sambeekse scholieren en leerkrachten.

[image=182874]

Dat is gebeurd tijdens een spellendag op De Bolster. Voordat daar werd afgetrapt werd de vertrekkende directeur thuis verrast. “Ik ben opgehaald met een wagon van een paardentram. Erg leuk om te zien wat er allemaal geregeld is zonder dat ik er vanaf wist”, zegt hij.
Thijs Albers heeft ruim dertig jaar voor de klas gestaan, de laatste tien jaar was hij directeur van de school. “Het meeste is me nog uit de beginperiode bijgebleven. Naar mate de jaren verstreken, werd het allemaal gewoner.” Prettige herinneringen bewaart hij aan de scholieren die via het asielzoekerscentrum naar De Bolster kwamen. “Het was mooi om te zien hoe snel zij zich aanpasten.” Bang om straks in een diep gat te vallen is Thijs Albers niet. “Ik weet nog niet wat ik ga doen. Eigenlijk heb ik nog geen tijd gehad om daarover te denken.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant