Afbeelding

Heijen zwaait Juf Berna uit

Onderwijs 49 keer gelezen
HEIJEN – Op basisschool De Heggerank in Heijen werd vrijdag juffrouw Berna (Pubben) uitgezwaaid. Daags na haar 62e verjaardag werd de onderwijzeres, die de Heijense scholieren 36 jaar lang de beginselen van lezen en schrijven bijbracht, getrakteerd op een groots afscheid. Na 41 jaar onderwijs gaat juf Berna met pensioen.

[image=182528]

De scheidend juffrouw, op vrijdag 8 juli is haar laatste schooldag, werd na een ontbijt op school in een paardenkoets rondgereden door Heijen. Vervolgens stond zij de hele dag in het middelpunt van activiteiten op de Heggerank.
Leerlingen van alle groepen brachten op orinele wijze een ode aan de veelzijdige leerkracht. Juf Berna is een hartstochtelijk deelneemster aan de Nijmeegse Vierdaagse, die zij 37 keer volbracht. Jarenlang trok zij in haar woonplaats Ottersum de kar bij korfbalvereniging VIOS. Nog altijd is zij actief binnen de Zonnebloem afdeling Ottersum. In en vele voordrachten kwam naar voren dat Berna hart voor verenigingen en organisaties heeft. Voor al die activiteiten ontving zij in 2010 een Koninklijke Onderscheiding. De leerlingen van de Heggerank reikten juf Berna ieder ook persoonlijk een lintje uit. Ook haar verzamelwoede, het sparen van uilencreaties, werd uitvoerig belicht. Na de voordrachten door de scholieren en de musical schudden ouders en oud-scholieren juffrouw Berna de hand tijdens de receptie.

[image=182529]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant