Afbeelding

Fototentoonstelling Rees Diepen in Gennep

Kunst en cultuur 30 keer gelezen
GENNEP - In de bibliotheek van Gennep is tot en met 24 augustus de expositie Oog voor mensen van fotografe Rees (Therese) Diepen te zien. Deze tentoonstelling is samengesteld door de Brabant-Collectie van de Bibliotheek Universiteit van Tilburg, onder leiding van Emy Thorissen.

[image=182527]

Rees Diepen (Tilburg, 1925) bekwaamde zich na een studie rechtsfilosofie door middel van een cursus in Den Haag tot beroepsfotografe. Zij werd onder andere bekend door haar fotoboek ‘Dit kind… een confrontatie met ernstige zwakzinnigheid’, samengesteld met dr. G. van der Most en J. Fennis. In deze omgeving wellicht nog bekend. Veel van deze foto’s zijn in de bibliotheek tentoongesteld.

[image=182526]

Naast kinderen fotografeerde Rees Diepen ook ouderen en (zee) landschappen.
Haar foto’s zijn altijd ongeposeerd en op kinderhoogte gefotografeerd. Geen glamour, maar heel puur. Echtheid en natuurlijkheid zijn haar uitgangspunten.
Op vrijdag 8 juli is Emy Thorissen in de bibliotheek aanwezig om de tentoonstelling officieel te openen samen met Marius van den Hoogen, directeur Dichterbij Gennep. Zij zal uitleg geven over de tentoonstelling. Belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 14.30 uur.
Informatie over speciale bezoeken bij de bibliotheek.

[image=182525]

De expositie – op twee verdiepingen- is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bibliotheek.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant