Afbeelding

Dubbel oranje bij De Willy’s

Algemeen 37 keer gelezen
WILBERTOORD - Doorgaans zijn blauw en wit de favoriete kleuren van Arie Hurkmans en Harry van Berlicum uit Wilbertoord, maar maandagvond was het toch oranje wat de boventoon voerde.

Want tot hun grote verbazing werden de twee getrouwen van Voetbalvereniging De Willy’s benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dat gebeurde door burgemeester Hans Verheijen, die samen met familieleden van de verse ‘oranjeklanten’ onverwacht de ledenvergadering in de kantine van de club binnenstapte.

[image=182148]

Arie Hurkmans (60) legde deze avond zijn functie als bestuurslid neer. Hij was vijftien vice-voorzitter (1993-2008) en verder trainer, scheidsrechter en kantinebeheerder.
Ook was Arie betrokken bij de Winterloop, Winterwandeling, schoolactiviteiten, Oranjefeesten, carnavalsvereniging, het Wilbertoord Spektakel en de rommelmarkt. Hij was actief bij de voor Wilbertoord zo succesvolle Dorpenderby. Sinds 1996 is hij vrijwilliger bij de Lokale Omroep Mill.
Harry van Berlicum (58), de andere decorandus, is al veertig jaar kaderlid van De Willy’s. Sinds 1992 is hij voorzitter van de voetbalclub en sinds 1983 al voorzitter van de jeugdafdeling. Verder is hij vijftien jaar trainer en zes jaar coördinator van de heren.
Ook buiten de voetballerij was en is Harry actief. Zo is hij betrokken bij de jaarlijkse sinterklaasintocht, de heemkring, de carnavalsclub (1992-2009) en de rommelmarkt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant