Afbeelding

Lintjes voor Zonnebloem-dames

Algemeen 50 keer gelezen
GENNEP - De feestvreugde bij het 40-jarig jubileumfeest van de Zonnebloem afdeling Gennep werd vrijdagmorgen vergroot. Burgemeester Marlies de Loo reikte Koninklijke onderscheidingen uit aan Zonnebloem vrijwilligers Anne Corstjens-Ponsen (84) en Leny Derks-Hooijmans (87).

Beide dames werden benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

[image=181882]

Vrijwilligerswerk
Mevrouw Anne Corstjens-Ponsen was vanaf 1958 actief voor de Elisabathvereniging, die in 1968 overging in de Zonnebloem. Mevrouw Corstjens nam in 12968 het initiatief om de Zonnebloem afdeling Gennep op te richten. Sindsdien is zij breed actief geweest. Mevrouw Corstjens was voorzitter en bracht als vrijwilliger bezoeken aan ouderen en zieken. Vanaf 1992 is zij begeleidster van de de wekelijkse welfaremiddagen.
Mevrouw Leny Derksis vanaf 1962 in touw voor diverse Gennepse verenigingen en organisaties. Met name voor de Zonnebloem zet zij zich in. Hoewel zij niet meer bestuurlijk actief is, verricht mevrouw Derks activiteiten op gebied van zorg, hulpverlening en biedt zij ontspanning aan ouderen en hulpbehoevenden.Ook zette Ley Derks zich in voor parochie St. martinus in Gennep. Voorts was zij vrijwilligster in de bibliotheek van Gennep.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant