Afbeelding

'Rondje Rooi' weer in Sint-Oedenrode

Algemeen 95 keer gelezen
SINT-OEDENRODE - Het is elk jaar weer een lust voor het oog: de lange stoet klassieke auto’s in allerlei vormen en maten tijdens de traditionele ‘Rondje Rooi’-oldtimerrit in Sint-Oedenrode. Aanstaande zondag is de negende editie van de rit.

[image=181867]

De enige voorwaarde is dat de wagens ouder zijn dan 25 jaar. Jaarlijks trekt het evenement zo’n 150 klassiekers en honderden toeschouwers. De deelnemers komen vooral uit de regio, maar verschillende deelnemers hebben er al tientallen kilometers opzitten alvorens ze in Rooi aan de start verschijnen. De rit is ongeveer tachtig kilometer lang en gaat dit keer dwars door mooie natuurgebieden en door dorpen als Haghorst en De Beerzen, die nog niet in eerdere routes waren opgenomen. Vanaf 9.00 uur wordt er verzameld op het terrein achter de Vresselse Hut aan de Vresselseweg. De eerste auto’s vertrekken daar vanaf 10.30 uur. Aan de overzijde van de weg is op loopafstand het gratis toegankelijke Plattelandsfestival van de KLW. Rond 11.00 uur vertrekken de laatste oldtimers.

FinishDe finish is dit jaar vanwege de wielerronde helaas niet in het Rooise centrum, maar bij horecacentrum de ‘Rooische Vriendschap’ in het kerkdorp Boskant. Hier is ruim voldoende parkeergelegenheid. Ook de prijsuitreiking en de muzikale slotactiviteit zijn hier. Belangstellenden kunnen ook hier weer vanaf ongeveer 13.30 uur genieten van de klassiekers en van de slotmanifestatie. Nieuwe deelnemers kunnen zich tussen 9.00 en 10.30 uur inschrijven aan de start, mits er nog geen 150 inschrijvingen zijn. Voorinschrijving kan via het secretariaat, tel. (0413) 47 98 47 of via e-mail: fammabesoone@onsbrabantnet.nl. Het inschrijfgeld is € 12,50 per deelnemende auto, ongeacht het aantal inzittenden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant