Afbeelding

Carla wandelt boomgaard bij elkaar

Algemeen 36 keer gelezen
SINT ANTHONIS – “Wow, onvoorstelbaar, echt zoveel? Daar sla ik van achterover”, het is de eerste reactie van een compleet verraste Carla van de Weijer als Noud Jansen van ‘De Witte Hoeve’ haar vertelt dat ze ruim 2200 euro bij elkaar heeft gewandeld voor de nieuwe boomgaard van de zorgboerderij in Oploo. Het totaalbedrag kan alleen nog maar oplopen gezien de toezeggingen die in de afgelopen weken heb gekregen.”

De 49-jarige uit Sint Anthonis liep het bedrag bij elkaar door in twee weken het 492 km lange Pieterpad tussen Pieterburen en de Sint Pietersberg te bedwingen. “Ik wist dat het 1500 euro aan sponsorgeld zou opleveren als ik de tocht zou uitlopen, maar dit overtreft mijn verwachtingen”, glundert Carla.

[image=181679]

Carla, in het dagelijks leven receptioniste bij Hotel Dormylle/Fitland in Mill, werd bij het eindpunt en thuis overstelpt met felicitaties. Natuurlijk is ze trots op haar wandelprestatie, maar ze wil tegelijkertijd ook relativeren. Een blaartje of regenbuitje onderweg… aan opgeven heeft de Sint Tunnise nooit gedacht. “Je loopt het Pieterpad, of je loopt het niet. Goed trainen, een goede voorbereiding en een goed plan. Dan kan iedereen het halen.” Ze zegt vooral te hebben genoten van de natuur en de rust. “Het is alsof de klok langzamer loopt!” En het smaakt blijkbaar naar meer. “Ja, volgend jaar ga ik weer. Niet het Pieterpad maar een andere lange afstand wandeling.”
Frida Gerrits van De Witte Hoeve, die net als enkele andere wandelaars Carla een stuk vergezelde, vindt het best een topprestatie. “Wandelen is leuk maar zoals Carla 500 km lopen en dan al die bepakking meesjouwen, dat vind ik een hele prestatie.” Partner Noud al helemaal. “Ik doe het Carla niet na.”

Fruitpark
Van de volledige opbrengst van 2200 euro wordt in het najaar bij de zorgboerderij van Noud en Frida een boomgaard (0,4 ha) aangelegd met soorten als appel, peer, pruim en kers. Een jong fruitboompje kost pakweg 30 euro, zodat de zorgboerderij een heel eind komt met Carla’s ‘wandelgeld’.
Noud en Frida hebben een fruitpark voor ogen. “Ik wil graag laagstambomen, zodat onze mensen het fruit zelf kunnen helpen plukken”, vertelt Frida. Een centraal bankje tussen de bomen en een (onbemand) fruitstalletje langs het fietspad aan de Gemertseweg moeten het fruitproject compleet maken. In het najaar gaat het gebeuren. “En jij moet er wel bij zijn”, zegt het paar uitnodigend tegen Carla. “Want als iemand het eerste boompje mag planten, ben jij het wel!” Zie verder: www.zbdewittehoeve.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant