Afbeelding

Jeroen van Erp wint 'Halve' Gennep

Sport 68 keer gelezen
GENNEP - Weerhield het onstuimige weer de nodige voorinschrijvers hun startnummer op te halen, de organisatie van de 27e Halve Marathon van Gennep was met de ruim driehonderd deelnemers tevreden. Jeroen van Erp (Groesbeek), onlangs tijdens een trainingsloop nog belaagd door een roofvogel, finishte in 1.12.51 als eerste in het Niersstadje.

[image=181525]

“We hebben van organisaties van andere loopevenementen gehoord dat voorinschrijvers door het weer toch afzagen van deelname”, zegt speaker en medeorganisator Jan van Wissing, die vooraf met zijn echtgenote Bep gehuldigd werd voor 25 jaar medewerking aan de Halve Marathon van Gennep.

[image=181526]

Afgetekend
Van de 300 deelnemers verschenen 160 lopers aan de start van de Halve Marathon. Op het 5 km-punt in Heijen hadden zich de nummers 1,2 en 3 op de halve marathon al afgescheiden. Jeroen van Erp had daar al een gat geslagen met nummer 2 de Duitse Knut Haaver. Cuijkenaar Milan Perc kwam als derde door. Die schikking bleef ongewijzigd. Snelste dame op de 21,1 km was Mariëtte van Bokkel van AV Atletico in een tijd van 1.29.10. De Ottersumse Bep van Dijk werd tweede, de Duitse Marianne Spronck derde. Op de 10 km was Hans Mutsaers de snelste man. Noortje Corstjens uit Gennep won bij de dames.
Op de 5 km wonnen Jens Verschuren (Gemert) en veterane Annie Klaassen (Malden) respectievelijk bij de mannen en vrouwen. Voor alle uitslagen van de Halve Marathon van Gennep zie www.uitslagen.net.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant