Afbeelding

SPES wint kletsnatte finale van Korfrakkers

Sport 50 keer gelezen
MILSBEEK - SPES is zondagmiddag op Sportpark De Zwarteweg veldkampioen van het vrouwenkorfbal geworden. Na heel veel regen en een onderbreking van een halfuur, was het SPES dat in het restant van 2.46 minuten de wedstrijd besliste. Anouk Janssen was het die bij een 8-8 stand, na de ‘dweilpauze’, de 9-8 eindscore bepaalde.

Door: Peter Kuijpers

[image=181536]

Heel veel regen viel er aan de Zwarteweg afgelopen zondagmiddag in Milsbeek. Zoveel zelfs dat scheidsrechter Leon van der Bie de twee ploegen 2.46 minuten voor het reguliere eindsignaal naar binnen sommeerde. De plassen op het doordrenkte veld werden alsmaar talrijker. Van de Bie: “Dit ging echt niet. Bovendien veel te gevaarlijk voor de speelsters. Ik zag wat glijpartijen die in mijn ogen niet konden. Daarom heb ik de ploegen naar binnen gestuurd. Je moet dan reglementair een halfuur wachten. Dat hebben we gedaan en kon er, na dat het water was verwijderd, weer gespeeld worden.” Coach van de Korfrakkers Petra Steenhuis-Geelhoedt vond het wat overdreven: “Ach, dat beetje water. Bij het hockey stoppen ze ook niet voor regen en spelen op hetzelfde kunstgras. Waarom wij dan wel?”

[image=181533]

De drang naar winst bij SPES lag erg hoog. De verloren prestigieuze zaalfinale zat de Milsbekers behoorlijk dwars. Coach Johny Vervoort: ‘We wonnen na het verlies van de zaalfinale nog wel de beker. Daarom willen we deze wedstrijd goed afsluiten. Het maakt ons seizoen dan weer helemaal goed.” Beide coaches konden een volledig team opvoeren. Het werd een gelijkopgaande wedstrijd waar de verschillen erg klein waren. Misschien dat de afwerking en het blindelings vinden van elkaar wat beter verzorgd was in het team van Vervoort. Yvonne van der Valk was weer belangrijk voor het rood/zwarte team. De tijd heeft amper vat op haar gekregen. Speelt gretig en heeft in elke actie van haar team wel een aandeel. De eerste twee treffers kwamen dan ook niet toevallig uit haar handen. Korfrakkers kwam via Marleen Kerkhof weer langszij, maar SPES bepaalde via een gestolen stip van Yvonne van der Valk de 6-4 ruststand.

[image=181534]

De continu vallende regen tergde de speelsters, maar zeker ook het publiek. Door de harde wind moest menige paraplu het loodje leggen. SPES liep uit naar 7-5, maar Korfrakkers kwam door Monique van der Ven terug naar 7-6. Een drietal minuten voor het einde gaf het nog een 8-7 stand voor SPES. De Milsbeeksen rekenden zich te vroeg rijk omdat Janine Delissen van afstand de gelijkmakende 8-8 door de gele korf gooide. Lian van Berlo was toen al naar de kant en werd vervangen door Maud Kanters. Leon van de Bie vond het welletjes. Het veld vertoonde onder de neer kledderende regen steeds meer natte plekken. Pluvius was aan de winnende hand en de scheidsrechter van dienst blies het verhaal voorlopig uit. De vooruitzichten leken triest, maar de Milsbeekse handen gingen uit de mouwen. Een compleet cordon aan ‘Mien Dobbelstenen’ bewapende met vegers en watertrekkers trokken het veld weer redelijk droog. Leo van der Bie riep de speelsters weer uit de kleedkamers. Het einde is bekend. Wie scoorde werd winnaar en dat deed Anouk Janssen voor SPES dat later de beker in ontvangst mocht nemen.

[image=181535]

Petra Steenhuis-Geelhoedt vond het jammer, maar ook niet meer dan dat. Neem het haar maar eens kwalijk als je een team pas zeven weken onder je vingers hebt. Met vlagen lieten de Erpsen zien dat het team onder haar leiding groeiende is. Geelhoedt: “Ik had graag gewonnen. Die prijs had ons nog wel gepast. We waren volledig aan elkaar gewaagd. Na de 8-8 had ik een gevoel dat we het konden beslissen. Erg jammer nogmaals dat de De Bie dan affluit. Die twee minuten en een paar seconden hadden op dit veld nog wel gegaan.”

[image=181532][image=181529][image=181527][image=181528][image=181531]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant