Afbeelding

Saturnus wint ruim bij Luctor

Sport 58 keer gelezen
RIJKEVOORT – De vrouwen van volleybalclub Saturnus boekten zaterdag een indrukwekkende zege op Luctor. In De Schutsboom werd het een 0-4 winst voor het team van coach Joan van den Heuvel. Nieke van Driel moest toezien vanaf de kant. De Saturnus aanvoerster scheurde op de training deze week haar enkelbanden en zal haar zeker tot half maart uit de roulatie zijn.

[image=119079]
Foto's: www.peterkuijpers.nl

De winst bij Luctor kwam geen moment in gevaar waar de Rijkevoortsen met tijden werden overklast. Vooral Daphne Sgroot sloeg ze hard binnen. De Udense lijkt met de week meer plezier te krijgen in het volleybal. Van den Heuvel liet libro Sandra Rossen langs de kant en koos voor een andere speelwijze. “Sandra speelt wat minder de laatste weken, dat komt wel weer terug bij haar. Daarom ben ik zonder libero gaan spelen en dat pakte goed uit. We zitten duidelijk in de lift. Dat was uit bij Spirit al te zien en vorige week thuis tegen Hajraa waren we ook niet de mindere. Het gaat met de week beter lopen.”

[image=74833]

Hajraa overigens bezorgde koploper Particolare een 4-0 nederlaag in Eindhoven. Donderdag wordt het nog openstaande duel met Avance vereffend. De wedstrijd ging destijds niet door vanwege de hevige sneeuwval. Bij de ploeg uit Sambeek speelt oud Saturnus-libero Annemarie van Os. Twee dagen later, zaterdag 6 februari, komt competitielaatste Bravo’99 uit Westerhoven naar Uden. De winst in Rijkevoort was voor Van den Heuvel een bevestiging dat zijn team groeiende is. Hij moet minder afhankelijk worden van de vorm van Daphne Sgroot en Loes Boley. Dat hij zielsgelukkig is met hun aanwezigheid staat vanzelfsprekend buiten kijf.

Setstanden: 23-25 11-25 22-25 19-25
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant