Afbeelding

'Vroeger was kinderopvang not done'

Onderwijs 60 keer gelezen
BOXMEER - Dit jaar is het twintig jaar geleden dat er in Boxmeer professionele kinderopvang werd gestart. Bovendien bestaat het kinderdagverblijf Het Zandkasteel tien jaar. Genoeg reden voor een feestelijke open dag op zondag 11 april.

[image=134005]

“Vroeger was kinderopvang een beetje not-done. Nu is het de normaalste zaak van de wereld dat kinderen naar een dagverblijf gaan.” Bep Zeegers weet waarover ze praat. Zij is in 1990 als groepsleidster begonnen bij kinderdagverblijf Dribbel, nu is zij locatiemanager van Het Zandkasteel, het kindcentrum dat tien jaar geleden ontstond na samenvoeging van de Boxmeerse kinderdagverblijven. Als alle plaatsen bezet zijn, zitten er 134 kinderen in Het Zandkasteel. “Er is in die twintig jaar wel wat veranderd. De eerste jaren waren het vooral hoogopgeleide mensen, vaak uit de zorg, die hun kinderen hierheen brachten. Nu komt iedereen. Natuurlijk zijn de kinderen door de jaren heen ook veranderd. Op jonge leeftijd weten ze al met een mobieltje om te gaan, ze zijn mondiger en zelfstandiger.”
De Open Dag in Het Zandkasteel aan de Bernhardstraat is zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Iedereen kan een kijkje komen nemen. Uiteraard is er van alles te doen voor kinderen, waaronder optredens van kindertheatergroep Flits (11.00, 13.00 en 15.00 uur).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant