Afbeelding

Avance ervaart opmars Saturnus-vrouwen

Sport 41 keer gelezen
SAMBEEK – Het geduld, maar vooral het gelijk, van coach Joan van den Heuvel lijkt bewaarheid te worden. De winst zaterdag op het sterke Avance is hiervan een overtuigend bewijs. Een jong team met een mix van ervaring, dat zo zijn ups en downs heeft. ‘Soms lijkt het net of we op tienertoer zijn’, zegt-ie zelf. Na jaren van een ondergeschikte rol lijkt Saturnus met de komst van ‘meer vlees op botten’ aan succes nog amper te ontkomen.

[image=131337]
Foto Peter Kuijpers

In de Warandahal in Sambeek werd het volgens de coach niet eens zo’n beste wedstrijd. Van den Heuvel: “Het is altijd een leuk sfeertje daar Annemarie deed mee (oud speelster van Saturnus red. PK). De eerste set hebben we regulier gewonnen met 24-26, maar de tweede gaven we weer onnodig af. Ik had aanvankelijk Loes Boley en Daphne Sgroot wissel staan. Beide dames voelde wat naweeën van blessures.” De tweede set stond er in Sambeek een team in het veld waarvan de oudste twintig jaar was. Van den Heuvel: “Ja heel leuk als je dat spul dan ziet spelen, jammer dat we die set afgaven.”
In de derde set kwam de ervaring weer wat aan zet. Loes Boley, Daphne Sgroot en Judith Verhagen maakten hun opwachting. Veerle van den Heuvel bleef aan de kant. Johan van den Heuvel: “Veerle heeft een geweldige periode achter zich. Tegen Avance was het wat minder. Dat kan, ze is nog zo piep jong. Daarom heb ik haar gewisseld, dat moet kunnen.” Na vier sets was de stand 2-2 wat een vijfde benodigde. Waar het vroeger de Udensen dan altijd weer afgaven, gaf de 13-15 winst het groeiproces nog maar eens aan. Zaterdag 17 april sluiten de Saturnus-vrouwen het seizoen af met een thuisduel tegen VVC Best.

Setstanden: 24-26 25-23 23-25 25-09 13-15
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant